Vihertaustan väriavainnustehosteet
StudioChromaKeyer-tehoste antaa sinun valita minkä tahansa värin videokuvamateriaalistasi ja tehdä siitä läpinäkyvän, jotta alla oleva videoleike (toisella raidalla) voidaan nähdä. Esimerkiksi säätiedotteet kuvataan usein vihertaustan edessä. Tämän jälkeen vihertausta korvataan videolla sääkartasta. Tätä kutsutaan joskus väriavainnukseksi, ja se on suosittu erikoistehoste. Parhaat tulokset saadaan aikaan, kun poistettava taustaväri on johdonmukainen ja kohteen tallentamiseen on käytetty hyvää valaistusta.
Vihertaustan tai minkä tahansa yksivärisen taustan edessä otettu kuva helpottaa värin korvaamista toisella taustalla (oikea).
* Väriavainnustehosteen luominen
1 Kaksoisnapsauta aikajanalla leikettä, joka sisältää poistettavan taustavärin.
Vihje: Tehoste toimii parhaiten jos leike, jota haluat käyttää alla olevana taustana, on jo asetettu valitun leikkeen alla olevaan raitaan.
2 Napsauta Editori-paneelissa Tehoste > Avainnukset > StudioChromaKeyer.
3 Napsauta Asetukset-alueella Avainväri-työkalua.
4 Napsauta Soitin-paneelissa väriä, josta haluat tehdä läpinäkyvän.
5 Säädä muita asetuksia hienosäätääksesi värivalintaa. Käytä esikatselualuetta ja toistosäätimiä avainnustulosten arvioimiseen.