Ulkoasun asetukset
Asetukset-paneelista pääsee Ulkoasun asetuksiin, joissa voit tarkastella, muokata, lisätä ja poistaa yksittäisiä detaljikerroksia, joita käytetään jonkin tietyn ulkoasun luomiseen.
Yksityiskohtaisia tasoja on kolme tyyppiä: kasvot (pinta), reuna ja varjo. Nämä kolme tyyppiä eivät eroa tuettujen asetusten suhteen, vaan oletussijainnin, jonka perusteella ne lisätään kerrospinoon. Ellei niitä vedetä pois oletussijainnista, pintadetaljit ovat aina pinon päällimmäisinä, reunadetaljit seuraavina ja varjot viimeisinä. Kun detalji on luotu, sitä voidaan kuitenkin liikutella kerrospinossa ylös- ja alaspäin.
Pinta, Reuna ja Varjo: Uusi pintadetalji (vasemmalla ylhäällä) lisätään päällimmäisen jo olemassa olevan pintakerroksen ylle; uudet reuna- ja varjodetaljit lisätään pohjimmaisen niitä vastaavan kerroksen alle.
Yksittäisten detaljikerrosten asetuksia voidaan muokata Ulkoasut-editorin pienennettävistä muokkauspaneeleista, joista tähän tarkoitukseen soveltuvat kontrollit löytyvät.
Seuraavat detaljiasetukset ovat käytettävissä:
Offset X ja Offset Y: Nämä liukusäätimet säätävät detaljikerroksen sijaintia suhteessa sen grafiikan ja tekstin perussijaintiin, johon ulkoasu lisätään. Offsetin vaihteluväli on -1.0:sta (vasen tai pohja) +1.0:aan (oikea tai huippu). Suurimmat offsetit merkitsevät yhtä kahdeksasosaa soitinpaneelin esikatselun leveydestä ja korkeudesta.
Tässä esimerkissä ulkoasu, jossa on kolme detaljikerrosta, on lisätty yhteen tekstikerrokseen. Detaljikerrosten asetukset ovat identtiset paitsi offsetarvojen kohdalla, jotka on määritetty seuraavasti: ylhäällä vasemmalla (-1.0, 1.0); keskellä (0, 0); alhaalla oikealla (1.0, -1.0).
Koko: Tämä liukusäädin määrittää niiden osien paksuuden, joita käytetään tekstin ja grafiikan piirtämiseen. Paksuuden skaala ulottuu nollasta kahteen, ja 1 on oletusarvoinen paksuus.
Tämä esimerkki sisältää kolme detaljikerrosta eri paksuusarvoilla. Vasemmalta oikealle: 0.90, 1.0, 1.20. Koon muuttumisen visuaalinen vaikutus riippuu kerroksen viivojen oletusarvoisesta paksuudesta. Tekstikerroksessa tämä määräytyy käytetyn fonttiryhmän ja fontin koon mukaan.
Sumennus: Lisättäessä tämän liukusäätimen arvoa välillä 0–1 detaljikerros muuttuu aavemaisemmaksi ja epäselvemmäksi.
Tässä esimerkissä detaljikerrokset vaihtelevat vain sumennuksen osalta. Vasemmalta oikealle: 0.15, 0, 0.40.
Läpikuulto: Tämä liukusäädin määrittää detaljikerroksen läpikuultavuuden arvojen 0 (läpinäkyvä) ja 1 (läpinäkymätön) välillä.
Täyttö: Napsauttamalla väriviuhkanäppäintä voit avata värinvalitsimen, jossa voit valita detaljikerroksen täyttövärin. Värinvalitsimeen sisältyy pipettipainike, jolla voit napata värin mistä kohtaa tahansa Otsikkoeditorin sisällä. Jos haluat asettaa liukuväritaustan, valitse Liukuvärit-painike väripaletin yläreunasta. Muita liukuvärimerkkejä voidaan asettaa napsauttamalla kerran liukuväripalkin alapuolella. Liukuvärimerkit voidaan poistaa vetämällä ne pystysuoraan pois palkin alueelta.
* Detaljikerrosten käyttö
Olemassa olevien detaljikerrosten ominaisuuksien määrittämisen lisäksi voit lisätä jokaisen kolmen tyypin detaljeja, poistaa detaljeja ja järjestää detaljikerrospinon uudelleen.
Lisää detaljikerros napsauttamalla jotakin Ulkoasun asetusten yläoikealla sijaitsevista kolmesta pienestä painikkeesta. Ne luovat uuden pinta-, reuna- ja varjo-kerroksen (vasemmalta oikealle). Uuden detaljikerroksen sijoitus kerrospinossa määrittyy sen tyypin perusteella, kuten yllä on selitetty.
Poista detaljikerros napsauttamalla roskakori-painiketta detaljin muokkauspaneelin otsikkopalkissa.
Jos haluat nimetä detaljikerroksen uudelleen, kaksoisnapsauta sen nimeä, kirjoita haluamasi nimi ja paina Enter-näppäintä.
Voit piilottaa detaljikerroksen tilapäisesti, kun napsautat pisteen muotoista näkyvyyden vaihtokuvaketta detaljin otsikossa.
Sulje tai avaa detaljikerroksen muokkauspaneeli napsauttamalla nuolipainiketta muokkauspaneelin otsikkopalkin vasemmassa päädyssä.
Järjestä detaljikerrokset uudelleen vetämällä muokkauspaneelin otsikkopalkki sen uuteen sijaintiin. Jos muokkaamasi ulkoasu sisältää enemmän kuin kaksi tai kolme kerrosta, voi olla helpompaa seurata tapahtumia, kun suljet paneelit ensin, jotta koko pino näkyy kerrallaan.