Elokuvat elokuvien sisällä (sisäkkäiset projektit)
Kaikki elokuvaprojektit, joita olet luonut Pinnacle Studiossa, näkyvät aineistoina Kirjasto-paneelin Projektit-luokassa. Mutta Kirjaston aineistojen tarkoituksena on toimia elokuvan ainesosina. Mitä tapahtuu, jos yrität vetää elokuvaprojektia A elokuvaprojektin B aikajanalle?
Vastaus on yksinkertainen: Kuten useimpien aineistotyyppien kanssa, projektista A tulee projektin B aikajanan yksittäinen leike. Aikajanaeditoinnin näkökulmasta se käyttäytyy samoin kuin mikä tahansa muu videoaineisto. Voit trimmata sitä, siirrellä sitä, käyttää tehosteita tai siirtymiä ja niin edespäin. (Sama ei päde levyprojekteihin. Niitä ei voi käyttää toisen projektin leikkeinä.)
Sisäkkäinen projekti pysyy koskemattomana säiliöleikkeen sisällä, samoin kuin kaikki projektin leikkeet, tehosteet, otsikot ja muut komponentit. Leikkeen kaksoisnapsauttaminen aikajanalla avaa projektin uuteen aikajanan välilehteen. Kaikki tekemäsi muutokset vaikuttavat vain projektin kopioon säiliöleikkeen sisällä, eivät alkuperäiseen tiedostoon.
Säiliöleikkeen sisältö pääprojektin aikajanalla ei ole sidoksissa sisäkkäisen leikkeen pituuteen sen omalla aikajanalla. Säiliöleikettä pitää trimmata manuaalisesti, jos haluat sen vastaavan sisäkkäisen leikkeen kestoa.
* Sisäkkäisen projektin luominen aikajanan leikkeistä
1 Pidä Ctrl-painiketta painettuna, ja valitse aikajanalta leikkeet, jotka haluat tallentaa sisäkkäisenä projektina.
2 Napsauta hiiren kakkospainikkeella valittua leikettä ja valitse Ryhmä > Tallenna ryhmä projektina.
3 Kirjoita projektille uusi nimi.
Ryhmä tallennetaan projektina Kirjastoon ja näkyy nyt aikajanalla yhtenä säilytysleikkeenä (harmaa väri).
* Sisäkkäisen projektin muokkaaminen aikajanalla
1 Kaksoisnapsauta aikajanalla sisäkkäistä projektia (harmaa väri osoittaa sisäkkäisen projektin).
2 Uusi välilehdellinen sivu avautuu aikajanalle (sisäkkäisen projektin nimi näkyy välilehdellä).
3 Tee haluamasi muokkaukset sisäkkäiseen projektiin.
4 Palaa pääprojektiin napsauttamalla vastaavaa aikajanan välilehteä (pääprojektin nimi näkyy välilehdellä).
* Projektin lisääminen kirjastosta nykyiseen projektiin
1 Kun pääprojekti on auki aikajanalla, vedä projektitiedosto Kirjastosta aikajanalle.
Projekti lisätään automaattisesti aikajanalle sisäkkäisprojektina (harmaa väri osoittaa sisäkkäisen projektin).
Vihje: Jos haluat siirtää elementtejä sisäkkäisen projektin ja pääprojektin välillä, voit käyttää kontekstivalikkoa kopioidaksesi ja liittääksesi siirrettävät elementit.