Omat mallit: Elokuvan tallentaminen mallina
Voit tallentaa elokuvasi malleina ja lisätä ne Kirjastoon (Montaasit ja mallit > Omat mallit). Kun muunnat elokuvaprojektin malliksi, valitset, mitkä elokuvan elementit korvataan paikkamerkeillä. Elokuvan tallentaminen mallina ei lukitse paikkamerkkeihin liittymätöntä sisältöä. Kaikkia mallin elementtejä voidaan muokata Alaeditorissa. Paikkamerkit yksinkertaisesti helpottavat vaihdettavaksi tarkoitettavan sisällön tunnistamista.
Huomaa: Muokatut jaetun näytön mallit tallennetaan myös kohtaan Omat mallit. Katso tietoja jaetun näytön mallien käyttämisestä kohdasta Jaetun näytön mallin valitseminen ja täyttäminen.
* Elokuvaprojektin muuntaminen malliksi
1 Kun elokuva, jota haluat käyttää mallina, on avoimena aikajanalla, napsauta Tiedosto-valikkoa > Tallenna elokuva mallina.
2 Valitse mallin ikkunan vasemmassa yläpaneelissa valintaruudut sellaisten media-aineistojen (videot, ääni tai kuvat) vierestä, jotka haluat korvata paikkamerkeillä.
3 Napsauta Korvaa paikkamerkillä.
Oransseja numeroituja paneeleja käytetään paikkamerkkeinä.
4 Tarkasta malli ja kun olet valmis, napsauta Tallenna malli.
5 Syötä mallille tiedostonimi ja palaa sovelluksen pääikkunaan napsauttamalla Tallenna.
Malli tallennetaan Kirjastoon kohtaan Montaasit ja mallit > Omat mallit.
* Elokuvamallin valitseminen ja täyttäminen omista malleista
1 Vedä malli Kirjaston kohdasta Montaasit ja mallit > Omat mallit.
Malli lisätään yhdelle raidalle.
2 Napsauta aikajanaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa alaeditori.
Malli laajenee useiksi raidoiksi (jos kyseessä oli alun perin moniraitainen elokuva).
3 Korvaa Alaeditorissa paikkamerkit vetämällä haluamaasi sisältöä Kirjastosta paikkamerkkien päälle.
4 Tee muut haluamasi muokkaukset Alaeditorissa.
5 Kun haluat palata sovelluksen pääikkunaan, napsauta OK.