Videon kaappauksen kohtauksen paikannuksen asetukset
Annetut vaihtoehdot sekä DV/HDV:n tuonnille että analogiselle tuonnille sisältävät mahdollisuuden tämän ikkunan käyttämiseen. Täällä voit määrittää kohtauksen paikannusasetuksia.
Automaattinen kohtausten paikannus on yksi keskeisimmistä ominaisuuksista DV- ja HDV-lähteiden kanssa työskenneltäessä. Samalla kun videon kaappaus etenee, Studio paikantaa luonnolliset tauot videossa jakaen sen kohtauksiin.
Kohtauksia voidaan katsoa ja hallita toisistaan riippumatta kirjaston Kohtaukset-näkymässä.
Riippuen käyttämästäsi kaappauslaitteesta automaattinen kohtausten paikannus tehdään joko samalla, kun kaappaus tapahtuu tai erillisenä vaiheena välittömästi, kun kaappaus on saatu valmiiksi.
* Kohtauksen paikannuksen asetusten valitseminen
1 Napsauta Tuo-välilehdellä Kaappaa videota.
2 Napsauta Kohtausten paikannus -alueella kohtaa Päällä, jos haluat käyttää kohtausten paikannusta.
3 Laajenna asetusalue napsauttamalla kohdan Kohtausten paikannus vasemmalla puolella olevaa nuolta ja valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:
Automaattinen kuvausaikaan ja -päivään perustuva: Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, kun kaappaat DV-lähteestä. Studio tarkkailee nauhan aikaleimaa kaappauksen aikana ja aloittaa uuden kohtauksen aina löytäessään epäjatkuvuuden.
Automaattinen sisältöön perustuva: Studio havaitsee muutokset videon sisällössä ja luo uuden kohtauksen aina, kun kuvien välillä tapahtuu merkittäviä muutoksia. Tämä ominaisuus ei toimi välttämättä kovin hyvin, jos valaistus ei ole tasainen. Ääriesimerkkinä on kuvaaminen yökerhossa, jossa on käytössä strobovalo: jokainen strobon välähdys luo uuden kohtauksen.
Automaattinen X sekunnin välein: Studio luo uuden kohtauksen valitsemasi intervallin mukaan. Tämä voi olla hyödyllistä pitkiä, keskeytymättömiä otoksia sisältävän materiaalin pilkkomiseksi.
Manuaalisesti välilyöntiä painamalla: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat valvoa koko kaappausprosessin itse ja myös päättää itse, missä kohtaukset vaihtuvat. Paina välilyöntinäppäintä aina, kun haluat erottaa kohtaukset toisistaan kaappauksen aikana.