Tuotavien tiedostojen valitseminen
Kun valitset Oma tietokone, tuotavien tiedostojen valitseminen tapahtuu kansioiden ja aineistojen valintaselaimessa näkymän pääalueella.
* Kansioiden ja tiedostojen valintaselain
Selaimen vasemman puoleinen ikkuna on porrastettu näkymä kaikista kansioista kaikissa tiedostomuistivälineissä, joita tietokoneeseesi on liitettynä. Näitä laitteita ovat kiintolevyt, optiset levyasemat, muistikortit ja USB-tikut.
Navigointi tässä ”kansiopuunäkymässä” on samankaltaista kuin Windowsin Resurssienhallinnassa ja muissa ohjelmissa. Vain yksi kansiopuun merkintä voidaan korostaa kerrallaan. Kaikki valitussa kansiossa olevat media- tai projektitiedostot listataan välittömästi suuremmassa, selaimen oikeanpuoleisessa osiossa. Voit esikatsella tiedostoja ja valita ne, jotka aiot tuoda koneellesi lisäämällä valintamerkin jokaisen tiedoston oikeassa yläkulmassa sijaitsevaan valintaruutuun.
* Media- ja projektitiedostojen esikatselu
Äänen ja videon esikatselu: Tiedostoselaimessa on sisäänrakennettu esikatseluominaisuus kaikille tuetuille kohdetyypeille. Napsauta video-, ääni- ja projektitiedostojen kuvakkeiden keskellä olevaa toista-painiketta, jos haluat esikatsella kohteita, joita kuvakkeet edustavat. Esikatselun nopeuttamiseksi videotiedostot toistetaan kuvakkeen kehyksen sisällä. Voit pysäyttää esikatselun napsauttamalla mihin tahansa kuvakkeen sisällä; muussa tapauksessa koko tiedosto esikatsellaan.
Koko ruudun valokuvien esikatselu: Voit katsella digikuvaa tai muuta kuvatiedostoa koko ruudun resoluutiolla kaksoisnapsauttamalla sen kuvaketta tai napsauttamalla koko ruudun painiketta selaimen alla olevassa työkalupalkissa.
Ryömitys-esikatselu: Ääni-, video- ja projektileikkeiden kuvakkeiden alapuolella on hankaaja. Napsauttamalla ja vetämällä hankaajaa voit esikatsella manuaalisesti mitä tahansa osaa tiedostosta. Hiiren kursori muuttuu kaksipäiseksi vaakasuuntaiseksi nuoleksi, kun se on ryömitykseen sopivassa paikassa.
* Tuotavien tiedostojen merkitseminen
Jos haluat merkitä kohdetiedostoja tuontiin yksi kerrallaan, napsauta valintaruutua tiedostokuvakkeen oikeassa yläkulmassa. Tämä ruutu valitaan automaattisesti, kun selaat uudessa tiedostossa kaikkia näytön tiedostoja.
Napsauttamalla valintaruutua voit valita tai poistaa merkinnän tiedostosta.
Monien tiedostojen merkitseminen: Selain mahdollistaa myös usean korostetun tiedoston samanaikaisen valitsemisen (tai valinnan poistamisen). Jos haluat korostaa yksittäisen tiedoston, napsauta vain sen nimeä tai kuvaketta; korostusta ilmaisee oranssi reunus. Voit korostaa lisää tiedostoja napsauttamalla tiedostoja peräkkäin joko Vaihto- tai Ctrl-näppäintä pohjassa seuraavalla tavalla:
Napsauttamalla kuvakkeita Ctrl-näppäin pohjassa voit lisätä tai poistaa korostuksen yksittäisestä tiedostosta vaikuttamatta muihin samassa ryhmässä.
Napsauttamalla kuvaketta Vaihto-näppäin pohjassa voit korostaa kaikki kuvakkeet korostetun ja aiemmin korostetun ikonin välillä. Korostus poistetaan kaikista kuvakkeista, jotka eivät kuulu tälle alueelle.
Kuvassa neljän korostetun kuvatiedoston kuvakkeen ryhmä. Minkä tahansa merkitseminen tai merkinnän poistaminen vaikuttaa koko ryhmään.
Voit myös korostaa kuvakkeita joltain tietyltä alueelta hiirellä: vedä hiirellä suorakulmio niiden kuvakkeiden ylle, jotka haluat korostaa. Napsauta ensimmäistä kuvaketta ja siirry viimeiseen ennen kuin vapautat hiiren näppäimen.
Kun olet korostanut joitakin kuvakkeita, jotka haluat tuoda, voit napsauttaa minkä tahansa valintaruutua valitaksesi ne kaikki tai poistaaksesi niiden valinnan.
Valitse kaikki ja Poista valinta kaikista: Napsauttamalla näitä tiedostoselaimen alaosasta löytyviä painikkeita voit merkitä tuontiin joko kaikki tai ei yhtään nykyisessä kansiossa olevista kohdetiedostoista. Nämä painikkeet eivät vaikuta samanaikaisesti muissa kansioissa valittuna oleviin tiedostoihin.
Käyttämällä Valitse kaikki -painiketta voit valita kaikki kohdetiedostot nykyisessä kansiossa.
Joka kerta, kun tiedosto lisätään tai poistetaan tuotavien listalta, tiedostoselain päivittää lukeman ikkunan alalaidassa olevan valintatilanteen osoittimessa.