Valikoiva väri
Valikoiva väri on tehoste, joka antaa vähentää videon tai valokuvan värikylläisyyttä täysin tai osittain säilyttäen samalla yhden tai useamman keskeisen värin. Voit esimerkiksi säilyttää taksin kirkkaan keltaisen värin tekemällä kaikesta muusta kohtauksessa mustavalkoista.
Valikoiva väri antaa sinun säilyttää yhden tai useamman keskeisen värin.
* Valikoiva väri -tehosteen käyttäminen
1 Valitse leike aikajanalla.
2 Avaa Editori-paneeli, napsauta Tehoste > Väri, ja napsauta Valikoiva väri -esikatselukuvaa.
Huomaa: Nuoli tulee näkyviin, kun asetat kohdistimen tehoste-esikatselukuvapalkin päälle. Nyt voit selata käytettävissä olevia tehosteita.
3 Napsauta Värin valitsin -työkalua ja tee jokin seuraavista Soitin-paneelissa:
Napsauta väriä, jonka haluat säilyttää – kaikkien muiden värien kylläisyyttä pienennetään (perustuu Värikylläisyyden kato -liukusäätimen asetukseen).
Vedä alueen poikki asettaaksesi suorakaiteen muotoisen näytealueen – kaikkien muiden värien kylläisyyttä pienennetään.
Lisää värivalintasi pitämällä CTRL-näppäintä painettuna kun napsautat tai vedät Värin valitsin -työkalua.
Tyhjennä kaikki värivalinnat valitsemalla Valitse esiasetus -pudotusvalikossa Oletus.
Huomaa: Ota käyttöön Käännä-valintaruutu jos alue, jonka värikylläisyyttä haluat vähentää, sisältää vähemmän värivaihtelua (kuten nurmikko, taivas tai vesi) kuin säilytettävä alue.
Käännä-valintaruutua käytettiin tässä esimerkissä, jolloin oli helppoa napsauttaa nurmikkoa ja jättää kohde värilliseksi.
4 Säädä tuloksia tekemällä jokin seuraavista:
Säädä valittua väriä napsauttamalla Muokkaa-painiketta Värin valitsin -työkalun vieressä. Vedä sitten Värisävyn valitsimessa ylänuolta siirtääksesi kohteen uuteen väriin. Vedä alanuolia säätääksesi valitun värin aluetta. Käytä Lisää väri- ja Poista väri -painikkeita muuttaaksesi värejä käyttämällä Värisävyn valitsinta.
Vedä Värikylläisyyden kato -liukusäädintä 100:sta pienempään arvoon, jos et halua täyttä mustavalkoista tehostetta valitsemattomiin alueisiin.
Vedä Reunan pehmeys -liukusäädin suurempaan arvoon, jos haluat pehmeämmän reunasiirtymän värillisten alueiden ja tummempien alueiden välillä.
5 Esikatsele leike kokonaan varmistaaksesi että asetukset tuottavat haluamasi tulokset. Säädä asetuksia tarvittaessa.