Muotomaskin käyttäminen tiettyjen alueiden muokkaamisessa
Voit käyttää a Muoto-maskia monien muokkaus- ja luovien tehtävien suorittamiseksi asettamalla haluamasi Maskin ominaisuudet ja Mattaominaisuudet.
Toiminnot sisältävät:
Läpikuultavuus: Luo läpinäkyviä alueita, jotka perustuvat Magic Wandilla valittuihin muotoihin, tekstiin, siveltimenvetoihin tai väreihin.
Värinkorjaus: Kirkasta alue valikoivasti tai poista kaikkien paitsi yhden elementin värikylläisyyttä, lisää väriä tietyillä alueilla ja paljon muuta.
Käänteinen väri: Käännä valitun alueen värit.
Korvaa väri: Valitse ja vaihda yksi väri toiseen.
Mustavalkoinen: Luo mustavalkoinen elokuvatehoste, jätä jotkut alueet värillisiksi.
Zoomaus ja luuppi: Luo suurennustehosteet valituille alueille.
Katso täydellinen luettelo Toiminnot-valikosta.
Suodattimet sisältävät:
Ylipäästö
Alipäästö
Dikroistinen
Väri
Maski-paneelissa (vasen) ja Maski-esikatselussa Soitin-paneelissa (oikealla) voit luoda, tarkastella, asettaa ominaisuuksia ja muokata maskeja.
* Muotomaskin luominen
1 Tee jokin seuraavista toimista:
Valitse aikajanalla leike, jonka haluat peittää, ja napsauta Maski, jotta Maski-paneeli tulee näkyviin (jakaa tilan Kirjaston ja Editori-paneelin kanssa). Napsauta Luo naamio lisätäksesi Maskiraidan leikkeen yläpuolelle ja luo automaattisesti maski (keltainen palkki), joka vastaa valitun leikkeen pituutta.
Valitse aikajanalla leike, jonka haluat peittää, ja napsauta Maski, jotta Maski-paneeli tulee näkyviin. Lisää maski suoraan leikkeeseen napsauttamalla Luo leikemaski.
Napsauta aikajanalla hiiren kakkospainikkeella raitapäätä, jonka yläpuolelle haluat lisätä maskin, ja valitse Lisää uusi raita > Maskiraita. Pidä Ctrl-painiketta painettuna ja vedä maskiraitaa pitkin asettaaksesi maskin pituuden (keltainen palkki).
2 Napsauta Maski-paneelissa Luo muoto.
3 Valitse jokin muotoilutyökalu Maski-esikatselun vasemmasta reunasta ja luo yksi tai useampia muotoja. Napsauta esikatselualueella Valmis, kun olet valmis.
4 Säädä Maski-paneelissa muodon ominaisuudet, mukaan lukien Muunna tila muotojen välisen vuorovaikutuksen määrittämiseksi.
5 Jos haluat luoda dynaamisen maskin, säädä ominaisuuksia ajan kuluessa käyttämällä Maski-paneelin avainruutuja.
6 Jos haluat järjestää muodot monimutkaisempien maskien saamiseksi, napsauta Lisää uusi ryhmä (Maski-paneelin alaosa). Lisää niin monta muotoa ja ryhmää kuin tarvitset.
7 Napsauta Maski-paneelissa Toiminto (lähellä paneelin yläosaa).
8 Maskin ominaisuudet -alueelta ja Mattaominaisuudet-alueelta, valitse avattavasta valikosta Toiminto tai Suodatin, ja valitse toiminto tai suodatin vastaavasta avattavasta valikosta.
9 Säädä asetuksia saadaksesi haluamasi tehosteen.
Jos haluat poistaa tehosteen, valitse Ei mitään avattavasta valikosta.
* Muotomaskin muokkaaminen ruutu kerrallaan
1 Luo muotomaski.
Huomaa: Jos haluat peittää liikkuvan epäsäännöllisen muodon, suosittelemme, että käytät maskin luomiseen Sivellin-työkalua ja otat käyttöön Älykäs reuna -ominaisuuden.
2 Varmista maskin ominaisuuksien alueella, että avainruudut ovat käytössä luomallesi muodolle.
3 Siirry ruutujen välillä Maski-esikatselualueen toistonäppäimiä käyttämällä ja pysäytä, jos maskia tarvitsee muokata siten, että se peittää haluamasi kohdealueen.
4 Tee Muoto-ominaisuudet-alueella jokin seuraavista:
Napsauta Korvaa-painiketta ja piirrä maski uudelleen Maski-esikatselualueella (edellisen maskin näkyviin jäävää ääriviivaa apuna käyttäen) käyttämällä Sivellin-työkalua (ja Älykäs reuna -ominaisuutta tai muuta haluamaasi työkalua) ja napsauttamalla Valmis.
Ääriviiva Korvaa-tilassa
Napsauta Muokkaa-painiketta ja muokkaa muotoa Maski-esikatselussa käyttämällä haluamiasi työkaluja (esimerkiksi Sivellin-työkalu ja haluttaessa Älykäs reuna, jos haluat lisätä maskiin, tai Pyyhekumi-työkalu, jos haluat poistaa maskista) ja napsauttamalla Valmis.
Muokatulle maskin muodolle lisätään avainruudut.
5 Toista vaiheet 2–4 tarvittaessa myös muille ruuduille.
Vasemmalla näkyvät avainruudut osoittavat kaikki kerrat, jolloin maskia on muokattu tai se on korvattu, jotta se vastaisi liikkuvaa kohdetta.