Video- ja äänileikkeiden synkronointi monikameraprojekteissa
Voit synkronoida video- ja äänileikkeet siten, että ne on kohdistettu samaan ajanhetkeen. Helpoin tapa on antaa Monikameraeditorin analysoida jokaisen leikkeen ääni ja synkronoida ne automaattisesti. Jos nauhoitukset ovat suunniteltuja, voit käyttää erityistä äänisignaalia, kuten käsien taputtamista (tällä on sama vaikutus kuin klaffin käytöllä ammattimaisissa kuvauksissa). Joissakin tapahtumissa on luontaisia ääniä, jotka helpottavat synkronointia. Näitä ovat esim. musiikkiesitykset tai urheilutapahtumat, joissa annetaan lähtösignaali.
Voit synkronoida leikkeet myös käyttämällä merkkejä tai kuvausaikaa tai voit säätää ne manuaalisesti vetämällä leikkeet aikajanalla haluamasi aikakoodin kohdalle. Voit synkronoida videot manuaalisesti käyttämällä yhteistä visuaalista elementtiä, kuten kuvassa näkyvää salaman välähdystä. Näistä menetelmistä on apua, jos videokuva ei sisällä ääntä, jos leikkeiden ääniraidat on vaikea synkronoida tai jos haluat vain kohdistaa leikkeet manuaalisesti.
Lähdeaineistosta riippuen toisinaan voi olla tarpeen käyttää eri synkronointivaihtoehtojen yhdistelmää.
* Video- ja äänileikkeiden synkronointi Monikameraeditorissa
1 Kun olet tuonut leikkeet Monikameraeditoriin, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista työkalurivin Lähteen synkronointityyppi -pudotusluettelosta:
Ääni — Synkronoi aikajanan leikkeet napsauttamalla pudotusluettelon vieressä olevaa Synkronoi-painiketta . Huomaa: Vaihtoehdon käyttö edellyttää, että videoleikkeissä on ääniraita.
Merkki — Valitse leike aikajanalta, toista leike tai siirry haluamaasi kohtaan visuaalisen vihjeen avulla ja lisää merkki napsauttamalla työkalurivin Aseta/poista merkitsin -painiketta . Kun jokaiseen leikkeeseen on lisätty merkitsin, voit kohdistaa leikkeet merkkien mukaan napsauttamalla työkalurivin Synkronoi-painiketta .
Kuvauspäivämäärä/aika — Napsauttamalla Synkronoi-painiketta voit synkronoida leikkeet kameran metatiedoissa ilmoitetun kuvauspäivämäärän ja -ajan mukaisesti. Huomaa: Jotta tällä menetelmällä voidaan saavuttaa tarkkoja tuloksia, kameroiden kellojen pitää olla samassa ajassa.
Manuaalinen — Vedä leikkeet haluamaasi sijaintiin visuaalisen vihjeen avulla.

Huomaa: Jos mukana on leikkeitä, jotka haluat jättää pois synkronointiprosessista, napsauta vastaavan raidan Sulje pois synkronoinnista -painiketta . Voit ottaa raidan mukaan napsauttamalla painiketta uudelleen (Ota käyttöön synkronointia varten ).

Vihje: Leikkeiden synkronoinnin jälkeen voit varmistaa yksittäisten raitojen Lukitse-painikkeiden avulla, että raidat pysyvät synkronoituna editointiprosessin ajan.