Järjestelmävaatimukset
Pinnacle Studio -ohjelmiston lisäksi tehokas editointijärjestelmä vaatii laitteistolta tietyntasoista suorituskykyä, joka määritellään alla.
Muista kuitenkin, että vaikka ohjearvot ovat tärkeitä, ne eivät ole koko totuus. Laitteistojen oikeanlainen toiminta saattaa riippua myös valmistajan toimittamasta ajuriohjelmistosta. Ajuripäivitysten ja ohjeiden tarkistaminen valmistajan verkkosivulta auttaa usein ratkaisemaan grafiikka- ja äänikortteihin sekä muihin laitteisiin liittyviä ongelmia.
* Käyttöjärjestelmä
64-bittinen käyttöjärjestelmä on suositeltava, jos aiot editoida HD-materiaalia.
* RAM
Mitä enemmän koneessasi on RAM-muistia, sitä helpompaa Pinnacle Studiossa työskentely on. Tarvitset vähintään 1 Gt:n RAM-muistia, mutta suosittelemme 2 Gt:n muistia (tai enemmänkin). Jos työskentelet HD- tai AVCHD-videon kanssa, suositus on 4 Gt.
* Emolevy
Intel Pentium tai AMD Athlon 2,4 GHz tai nopeampi – sitä parempi, mitä nopeampi. AVCHD-editointi edellyttää tehokkaampaa keskusyksikköä. Korkein vähimmäisvaatimus on 1920-pikselisen AVCHD-videon editointiin suositeltu 2,66 GHz. Moniydinjärjestelmä, kuten Core i7, Core i5 tai Core i3 on suositeltava.
* Näytönohjain
Studion käyttäminen vaatii DirectX-yhteensopivalta grafiikkakortilta seuraavaa:
Tavallisessa käytössä vähintään 128 Mt muistia (suositus 256 Mt).
HD- ja AVCHD-editointia varten vähintään 256 Mt (suositus 512 Mt).
* Kiintolevy
Kiintolevyn on kyettävä ylläpitämään jatkuvaa 4 Mt/s:n luku- ja kirjoitusnopeutta. Useimmat asemat pystyvät tähän. Kun siirrät materiaalia ensimmäistä kertaa, Studio testaa kiintolevysi varmistaakseen, että se on riittävän nopea. Videotiedostot ovat usein varsin suuria, joten tarvitset myös runsaasti vapaata kiintolevytilaa. Esimerkiksi video DV-muodossa käyttää 3,6 Mt kovalevytilaa sekunnissa eli gigatavun neljän ja puolen minuutin välein.
Suosittelemme erillisen kiintolevyn käyttöä videonauhalta kaappaamiseen, jotta vältetään tilanne, jossa Pinnacle Studio ja muut ohjelmat, kuten Windows, joutuvat kilpailemaan keskenään kiintolevyn käytöstä.
* Videon siirtämiseen käytettävät laitteet
Studio voi kaapata videota erilaisista digitaalisista ja analogisista lähteistä:
Kaiken tyyppisille tiedostopohjaisille tallennusvälineille kuten kiintolevyille, muistikorteille ja USB-tikuille tallennetut tiedot.
Tietokoneeseen liitetyillä asemilla olevat tiedostot.
DV- ja HDV-videokamerat, jotka käyttävät IEEE-1394-liitäntää.
Analogiset videokamerat ja -tallentimet.
DVD- ja Blu-ray-levyt.
Digitaaliset kamerat.