Otsikon esikatselu
Soitinpaneelin esikatselu on otsikoiden pääasiallinen esikatselu- ja editointialue. Täällä voit järjestää uudelleen ja kiertää otsikkosi edustakerroksia sekä muuttaa niiden kokoa.
Ensimmäinen välttämätön askel editoimisessa yleensäkin on valita kerros tai kerrokset, joita haluat käsitellä. Valitut kerrokset piirretään kehyksen sisään, jossa on kahdeksan kontrollipistettä koon muuttamiseksi ja kiertokahva, jolla voit kiertää kerrosta yhden asteen lisäyksin. Suurinta osaa kerroksista voidaan ”tarttua” ja ne voidaan sijoittaa uudelleen napsauttamalla mihin tahansa kontrollikehyksen puitteissa.
Muoto-objektin kiertäminen esikatselussa. Kontrollikehyksen keskellä oleva pienempi piste on kerroksen kiertämiseen tarkoitettu kahva. Voit kiertää kerrosta napsauttamalla hiirellä, pitämällä kiertokahvaa pohjassa ja vetämällä. Kiertokahvan päällä hiiren osoitin näyttää kiertävältä nuolelta.
Teksti- ja muotokerrosten yhteydessä osa kerroksen sisällöstä voi näyttää sijaitsevan kontrollikehyksen ulkopuolella. Näin tapahtuu, jos jokin ulkoasun detaljeista on määritetty vaaka- tai pystysuuntaisen offsetin mukaan, minkä vuoksi detalji siirtyy paikoiltaan suhteessa kerroksen nominaaliseen sijaintiin.
* Esikatselussa käytettävissä olevat kerrostoiminnot
Tässä kuvaillut toiminnot on tarkoitettu yksittäisille kerroksille, mutta niitä voi käyttää myös usean kerroksen yhtäaikaiseen käsittelyyn.
Valitse kerros esikatselussa napsauttamalla hiirellä kerroksen suorakulmiossa. Tällöin kerroksen ohjauskehys tulee näkyviin ja on valmiina muokattavaksi.
Kerrokset vastaavat hiiren napsautuksiin kaikkialla niitä sisältävän suorakulmion sisällä (suorakulmio tulee näkyviin, kun kontrollikehys on valittuna). Tämä tarkoittaa, että et voi välttämättä muokata kerrosta, joka on näkyvillä, koska se sijaitsee läpinäkyvän alueen alla suorakulmion tai muun kerroksen sisällä. Jotta voit käyttää hiirtä editointiin tällaisissa tapauksissa, pitää ylempi kerros (tai kerrokset) ensin piilottaa.
Voit siirtää muita kuin tekstikerroksia napsauttamalla hiirellä kerroksen suorakulmion sisällä, pitämällä painikkeen pohjassa ja vetämällä kerroksen uuteen paikkaan.
Jos haluat liikuttaa tekstikerrosta, vie hiiri kerroksen kontrollikehyksen reunan lähettyville, kunnes kursori muuttuu nelipäiseksi nuoleksi. Napsauta ja vedä normaalisti. Jos napsautat kehyksen sisällä, kuten muun kuin tekstikerroksen tapauksessa, se aktivoi tekstin muokkaustilan.
Jos haluat muuttaa kerroksen kokoa ja säilyttää sen mittasuhteet, napsauta kontrollikehyksen kulmapistettä ja vedä ulos- tai sisäänpäin, kunnes saavutetaan haluttu koko.
Jos haluat muuttaa kerroksen kokoa ja säätää sen mittasuhteita, napsauta ja vedä kontrollikehyksen sivun pistettä. Kun muutat kerroksen kokoa käyttämällä peräkkäin vastakkaisilla puolilla olevia keskikontrollipisteitä, voit tuottaa haluamasi koon ja mittasuhteen.
Voit kiertää kerrosta napsauttamalla hiirellä, pitämällä kiertokahvaa pohjassa ja vetämällä. Jos haluat hallita kiertoprosessia tarkemmin, vie kursori pois kierron keskipisteestä vetäessäsi. Pidempi etäisyys mahdollistaa tarkemman kulmien kontrollin kursorin sijaintien välillä.
Voit vaihtaa kerroksen paikkaa pinossa napsauttamalla kerrosta hiiren oikealla painikkeella, avaamalla sen sisältövalikosta Järjestä-alivalikon ja valitsemalla jonkin sen komennoista: Vie taakse, Vie taaksepäin, Tuo eteen, Tuo eteenpäin. Kaikille neljälle komennolle on käytettävissä kätevät pikanäppäimet, yllä olevassa järjestyksessä Ctrl+Miinus, Alt+Miinus, Ctrl+Plus ja Alt+Plus
Toinen tapa järjestellä kerroksia uudelleen on käyttää Kerrosluetteloa. Se voi olla kätevämpi keino otsikoissa, joissa on useita kerroksia päällekkäin.
Jos haluat poistaa kerroksen, valitse kontrollikehys tai valitse kerros Kerrosluettelosta ja paina sitten Delete-näppäintä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kontekstivalikon komentoa Poista kerros. Kun käsittelet tekstikerrosta tekstin muokkaustilassa, Poista-komento (ja Delete-näppäin) vaikuttavat ainoastaan kerroksen tekstiin, eivät itse kerrokseen.