Kirjaston selain
Tällä alueella näytetään Kirjaston media-aineistot – videot, valokuvat, äänitiedostot, projektit, kokoelmat ja muut sisällöt, jotka ovat käytettävissä elokuva- ja levyprojekteissa. Nämä kohteet näytetään joko tekstitietueiden luettelona tai kuvakeruudukkona. Visuaalisten aineistotyyppien kuvakkeena on esikatselukuva, muut tyypit käyttävät graafisia symboleita.
Kirjastosta ei olisi paljon apua, jos selain näyttäisi kaikki aineistot kerralla. Siksi siinä on monia säätimiä, joiden avulla voit suodattaa tarpeettomia kohteita pois. Lisätietoja on alla kohdassa ”Näytettävien kohteiden valitseminen”.
Selaimen näytön hallinta
Aineistojen näkymistä Selaimessa hallitaan kirjaston alatunnistepalkissa sijaitsevilla säätimillä.
Kohtausten katselu -painike aktivoi tilan, jossa selain näyttää erillisen kuvakkeen tai tekstitietueen jokaiselle videotiedoston kohtaukselle. (Kuten kohdassa Videokohtauksen paikannus on selitetty, kohtaus voi olla mikä tahansa videotiedoston osa).
Katso lisätietoja Kirjaston videokohtauksista kohdasta Videokohtausten paikannus.
Pikkukuvat-painikkeella aineistot voidaan näyttää esikatselukuvina tekstirivien sijaan. Painikkeeseen liittyvässä ponnahdusluettelossa voit myös valita, mitkä lukemat ja säätimet ovat näkyvissä esikatselukuvien vieressä Selaimessa.
Yksityiskohdat-painikkeella voidaan vaihtaa toiseen tilaan, jossa kukin aineisto näkyy tekstirivinä. Painikkeeseen liittyvästä ponnahdusluettelosta voi valita, mitkä tekstikentät ovat näkyvissä.
Zoomaus-liukusäätimen avulla voit tarkastella esikatselukuvia lähempää tai kauempaa. Liukusäädin on aina käytettävissä alapalkin oikeassa laidassa.