Otsikon liike
Voit asettaa tekstin sijainnin Otsikko-paneelin Liike-sivun asetusten avulla. Avainruutuja lisäämällä voi lisätä tarkkoja liikkeitä tekstin sijainnin muuttamiseksi ajan mittaan, mukaan lukien kierto-, kallistus- ja kääntöliikkeet.
Voit lisätä otsikon jokaisessa kerroksessa liikettä yksittäisiin riveihin, sanoihin tai kirjaimiin.
Vanhat esiasetukset
Vanhat esiasetukset -sivulla on myös liikevaihtoehtoja esiasetettujen animaatiorutiinien muodossa. Esiasetukset sisältävät esimerkiksi kirjoitustehosteita ja vierivää tai pomppivaa tekstiä. Liikkeet on jaettu kolmeen luokkaan:
Sisääntulo: Sisääntuloliike määrittää otsikkokerroksen aloituksen – sen ensimmäisen sisääntulon aktiiviseen otsikkoon.
Korostus: Korostusliike kiinnittää katsojan mielenkiinnon otsikkokerroksen sisältöön antamalla sille huomiota herättävää eloa kerroksen ollessa aktiivinen ruudulla.
Poistuminen: Poistumisliike vie kerroksen taas pois näyttämöltä vieden loppuun sen elämänkaaren.
Jokaisessa kerroksessa voi olla yksi jokaista tyyppiä.
Huomaa: Sisääntulon ja Poistumisen esiasetuksilla on usein yhteensopivat parit, jotta voit lisätä halutessasi johdonmukaiset tehosteet.
* Liikkeen lisääminen otsikkoon
1 Kaksoisnapsauta aikajanalla otsikkoa, jota haluat editoida.
2 Napsauta Otsikko-paneelissa Liike-välilehteä varmistaaksesi, että Teksti-sivu tulee näkyviin.
3 Valitse kerros kerrosluettelosta.
4 Jos valitset tekstikerroksen, valitse elementti, johon haluat vaikuttaa napsauttamalla jotakin seuraavista painikkeista:
Kerros
Viiva
Sana
Kirjain
5 Jos valitsemallesi elementille on useita yksiköitä (esim. kirjain), napsauta tekstikentässä kohdetta, jota haluat editoida.
6 Määritä haluamasi Sijainti-, Kierto-, Kääntö-, Skaalaus- ja Läpinäkyvyys-asetukset lisäämällä avainruudut avainruutualueelle haluamiisi aikakoodisijainteihin.
* Liikkeen lisääminen vanhoilla esiasetuksilla
1 Kaksoisnapsauta aikajanalla otsikkoa, jota haluat editoida.
2 Napsauta Otsikko-paneelissa Vanhat esiasetukset -välilehteä.
3 Valitse kerros kerrosluettelosta.
4 Napsauta Sisääntulo-alueella Valitse esiasetus.
5 Siirrä osoitin pikkukuvien päälle esikatsellaksesi liikettä soitinpaneelissa.
6 Lisää esiasetus napsauttamalla.
7 Toista vaiheet 5 ja 6 Korostuksen ja Poistumisenosalta.
8 Esiasetuksen aikajana-aluetta voi käyttää leikkeen jokaisen liiketehosteen keston sekä liiketehosteiden kokonaiskeston säätämisessä.
Jos haluat poistaa liikkeen, joka on lisätty vanhoilla esiasetuksilla, napsauta esiasetuksen aikajana-alueella (esikatselun vasemmalla puolella) hiiren kakkospainiketta ja valitse Liikkeet, ja valitse alavalikosta liike, jonka haluat poistaa.