Sävykäyrä
Sävykäyrän avulla voit suorittaa väri- ja sävykorjauksia säätämällä joko yksittäisiä värikanavia tai komposiittikanavaa (RGB).
Kaavion x-akseli edustaa alkuperäisiä väriarvoja (korostuksista oikealla varjoihin vasemmalla). Kaavion y-akseli edustaa säädettyjä väriarvoja (tummasta ja pienemmästä valosta alhaalla valoisaan ja suurempaan valoon ylhäällä).
Diagonaalinen viiva kaaviossa on se, mitä säädät ”käyrän” luomiseksi. Käyrän siirtäminen ylös ja vasemmalle valaisee leikettä ja lisää kaikkien kanavien väriä. Käyrän siirtäminen alas ja oikealle tummentaa leikettä tai vähentää tietyn kanavan väriä. Jos leikkeessä on esimerkiksi sininen värivirhe, voit vähentää sinisen määrää kuvassa valitsemalla sinisen kanavan ja siirtämällä käyrää alas ja oikealle.
Voit lisätä käyrään yhden tai useamman solmun, jotta voit hallita tarkemmin säädettäviä alueita.
* Värin ja sävyn säätäminen sävykäyrällä
1 Avaa Editori-paneeli ja napsauta Väri > Värikäyrä.
2 Valitse yksi seuraavista värikanavavalinnoista käyräkaavion alla:
RGB – voit muokata punaista, vihreää ja sinistä kanavaa yhdistetyssä histogrammissa
Punainen – voit muokata vain punaista kanavaa
Vihreä – voit muokata vain vihreää kanavaa
Sininen – voit muokata vain sinistä kanavaa
3 Vedä pisteitä kaaviossa säätääksesi Tulomuodot-tasojen (alkuperäisten kuvapisteiden kirkkaus) ja Lähtömuodot-tasojen (korjattujen kuvapisteiden kirkkaus) välistä suhdetta.
4 Jos haluat lisätä pisteen käyrään, napsauta riviä johon haluat lisätä pisteen.
Huomaa: Voit milloin tahansa palauttaa käyrän napsauttamalla Palauta kaikki.