Tietoa Kirjastosta
On tärkeää ymmärtää, miten Kirjaston resurssit ja tiedot niistä tallennetaan.
* Kirjaston aineistojen tallentaminen
Jokainen Kirjastossa oleva aineisto – eli leike, ääni, siirtymä jne. – vastaa tiedostoa, joka sijaitsee jossakin tietokonejärjestelmäsi paikallisessa tallennuspaikassa. Kirjasto ei 'omista' näitä tiedostoja eikä se koskaan muuta niitä, ellei sitä ole erityisesti pyydetty tekemään niin. Sen sijaan se seuraa niiden nimiä, sijainteja ja ominaisuuksia sisäisen tietokannan avulla. Tallennettu tieto sisältää myös kaikki tunnisteet ja arvostelut, joita olet lisännyt tiettyihin kohteisiin.
* Tietokanta
Tiedostot, joista Kirjaston tietokanta koostuu, tallennetaan käyttäjäkohtaiseen kansioon Microsoft Windowsin jaetun kansion sijaan. Jos Pinnacle Studiota käyttää tietokoneeltasi useampi käyttäjä omilla käyttäjätileillään, jokaiselle luodaan erillinen Kirjasto.
* Puuttuva media
Kirjastossa olevan aineiston lisääminen, poistaminen ja uudelleen nimeäminen ovat tietokantatoimintoja, joilla ei ole vaikutusta itse mediatiedostoon. Kun poistat aineiston Kirjastosta, valintaruudussa on vaihtoehto, jolla voit poistaa myös itse tiedoston. Tämä vaihtoehto on oletuksena kytketty pois ja toimenpidettä pitää pyytää erikseen.
Samoin tiedoston tietokantamerkintä säilyy, kun poistat tai siirrät aineistotiedoston Resurssienhallinnassa tai muussa sovelluksessa Pinnacle Studion ulkopuolella. Mutta koska Kirjasto ei kuitenkaan voi käyttää tiedostoa, tiedoston luettelomerkintään lisätään virheen merkki. Jos tiedosto on edelleen olemassa, mutta se on vain siirretty toiseen kansioon tai laitteeseen, sen uudelleenlinkittäminen Kirjastoon on helppoa. Kaksoisnapsauttamalla kohdetta voit avata normaalin Tiedoston avaus -valintaikkunan, jossa voit etsiä tiedoston uuden sijainnin.
Voit myös tarkistaa Kirjaston mahdolliset puuttuvat maidat valitsemalla aineistopuusta Kaikki media >Puuttuva media.
* Kirjastomedia
Kirjastomedia-kategoria on näkyvissä vain, jos tarkkailukansiot on otettu käyttöön tai jos nykyinen Pinnacle Studio -versio havaitsee edellisen kirjaston (katso kohta Tarkkailukansiot). Useimmiten Projektilokeroita voidaan käyttää Kirjastomedia-haaran sijaan.
Kirjastomedia-haara sisältää järjestelmäsi vakiomediatiedostot alaosioissa nimeltä Valokuvat, Video ja Ääni. Monia vakiotiedostomuotoja tuetaan. Neljännen alaosion eli Puuttuvien medioiden tarkoitus kuvataan alla.
* Sijaintivälilehdet
Videoprojektin muokkaukseen liittyy käytettävissä olevien medioiden ja muiden ominaisuuksien koordinointia. Kun koostat projektia, on todennäköistä, että huomaat selaavasi toistuvasti tiettyjä Kirjaston osia, jotka ovat oleellisia projektin kannalta. Epäilemättä muutat myös katselu- ja suodatusvaihtoehtoja silloin tällöin riippuen materiaalista, jota tarkastelet.
Kirjastossa voit luoda ja määrittää sijaintivälilehtiä työn aikana aivan kuin verkkoselaimeen, jonka välilehdissä voit pitää useita verkkosivustoja avoimina. Välilehdiltä pääset suoraan kaikkiin sijainteihin, joissa tällä hetkellä työskentelet.
Tässä kolmelta välilehdeltä voidaan käyttää levyprojektin eri osissa tarvittavia medioita. Hiiren osoitin on valmiina luomaan uuden välilehden. Jos haluat sulkea välilehden, napsauta x-kuvaketta välilehden otsikon oikealla puolelta.
Voit asettaa nykyisen välilehden sijainnin napsauttamalla nimeä aineistopuussa. Muutokset, joita teet katselu- ja suodatusvaihtoehtoihin välilehden ollessa aktiivinen, säilyvät käyttökertojen välillä.