Äänenvoimakkuuden automaattinen säätö Taustaäänen vaimennuksella
Taustaäänen vaimennus -toiminnolla voidaan automaattisesti laskea jonkin raidan äänenvoimakkuutta, jolloin toinen raita kuuluu paremmin. Jos videoprojektiisi sisältyy sekä musiikkia että selostusta, taustaäänen vaimennuksen avulla voit laskea musiikin voimakkuutta automaattisesti kertojan puheen aikana. Voit säätää kynnystä, jolla vaimennus käynnistyy, ja voit säätää myös sitä, kuinka paljon taustaraidan äänenvoimakkuus laskee.
* Taustaäänen vaimennuksen käyttö
1 Valitse aikajanalta raita, jonka taustaääntä haluat vaimentaa, ja valitse sitten työkaluriviltä Taustaäänen vaimennus -painike .
2 Valitse Taustaäänen vaimennus -valintaikkunan Pääraita-kentästä pääraita, jota haluat kuunnella.
3 Säädä seuraavat säätimet:
Taustaäänen vaimennustaso — määrittää, paljonko äänenvoimakkuutta lasketaan. Korkeampi luku tarkoittaa matalampaa äänenvoimakkuutta.
Kynnys — määrittää pääraidan äänenvoimakkuustason, joka aiheuttaa muiden raitojen äänenvoimakkuuden laskun. Haluamasi tuloksen saaminen edellyttää todennäköisesti eri asetusten kokeilua.
Nousu – määrittää ajan, jonka äänenvoimakkuuden laskeminen Taustaäänen vaimennustaso-asetukseen kestää sen jälkeen kun taso Kynnys on saavutettu.
Vaimennus – määrittää ajan, jonka palauttaminen leikkeen normaaliin äänenvoimakkuuteen Taustaäänen vaimennustasolta kestää.
Jos haluat käyttää taustaäänen vaimennusta kaikkiin ääniraitoihin, jotka eivät ole pää-ääniraitoja, ota käyttöön Käytä koko aikajanalla -asetus. Jos haluat käyttää taustaäänen vaimennusta ainoastaan valittuun ääniraitaan, ota käyttöön Käytä valituissa leikkeissä -asetus.

Tässä esimerkissä ylempi raita on selostusraita, joka on asetettu pääraidaksi. Alaosassa olevan musiikkiraidan äänenvoimakkuutta on laskettu silloin, kun kertoja puhuu selostusraidalla. Tätä ilmaisee sininen aaltomuoto. Vihreä viiva ilmaisee äänenvoimakkuuden tasoa ja osoittaa, missä äänenvoimakkuuden muutokset tapahtuvat.
* Taustaäänen vaimennuksen poistaminen
Napsauta hiiren kakkospainikkeella aikajanan leikettä, jossa Taustaäänen vaimennus on käytössä, ja valitse Poista taustaäänen vaimennus.