Älykkään välityspalvelimen käyttö editoinnin nopeuttamiseen
Älykkään välityspalvelimen päätarkoitus on parantaa editoinnin ja esikatselun sulavuutta työstettäessä suuria, suuren tarkkuuden videotiedostoja.
Älykäs välityspalvelin luo suuremmista lähdetiedostoista alemman tarkkuuden työkopioita. Näitä kutsutaan välityspalvelintiedostoiksi. Tällaisten tiedostojen avulla voidaan nopeuttaa korkean tarkkuuden projektien (kuten HDV- ja AVCHD-tiedostoja käyttävien projektien) editointia.
Välityspalvelintiedostot ovat lähde- eivätkä projektiriippuvaisia. Toisin sanoen eri projekteissa voidaan käyttää samoja välityspalvelintiedostoja.
Kun renderöit videoprojektin, siinä käytetään alkuperäisiä, laadukkaita videolähdetiedostoja.
Älykkään välityspalvelimen hallinnan avulla voit ottaa Älykkään välityspalvelimen käyttöön tai pois käytöstä, määrittää resoluutiokynnyksen, joka kytkee Älykkään välityspalvelimen käyttöön sekä hallinnoida nykyisiä ja tulevia välityspalvelintiedostoja Älykkään välityspalvelimen tiedostonhallinnan ja Älykkään välityspalvelimen jonon hallinnan avulla.
* Älykkään välityspalvelimen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä
Napsauta Asetukset-painiketta > Älykkään välityspalvelimen hallinta > Ota käyttöön älykäs välityspalvelin.
Huomaa: Älykäs välityspalvelin -ominaisuus on oletuksena käytössä, jos tietokoneen laitteisto tukee sitä.
* Älykkään välityspalvelimen resoluutiokynnyksen ja tiedostojen sijainnin määrittäminen
1 Valitse Asetukset > Älykkään välityspalvelimen hallinta > Asetukset.
2 Määritä Älykäs välityspalvelin -valintaikkunassa resoluutiokynnys välityspalvelintiedostojen luonnille ja valitse välityspalvelinkansio.
* Välityspalvelintiedostojen hallinta
1 Valitse Asetukset > Älykkään välityspalvelimen hallinta ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
Älykkään välityspalvelimen tiedostonhallinta — Luettelee lähde- ja välityspalvelintiedostot. Tämän hallinnan avulla voit poistaa välityspalvelintiedostot, joita et enää tarvitse.
Älykkään välityspalvelimen jonon hallinta — Luettelee lähdetiedostot, joille välityspalvelintiedostot luodaan (nykyisten asetusten mukaisesti).