Leikepöydän käyttäminen
Vaikka vedä ja pudota -toiminnot ovat jonkin verran tehokkaampia leikkeitä käsitellessä, aikajana tukee Leikepöydän vakiotoimintoja leikkaa-, kopioi- ja liitä-toimintojen tavallisilla pikanäppäimillä. Leikepöytä tarjoaa myös ainoan menetelmän siirtymien ja tehosteiden siirtämiselle ja kopioinnille leikkeiden välillä.
* Kirjastosta
Kun olet valinnut yhden tai useamman leikkeen Kirjastossa, valitse Kopioi valinnan kontekstivalikosta tai paina Ctrl+C, jolloin valinta siirtyy sovelluksen leikepöydälle. (Leikkaa, toinen tavallinen komento leikepöydälle lisäämiseen, ei ole käytettävissä Kirjastossa.)
Sijoita toistopää aikajanalla kohtaan, josta liittämisen tulisi alkaa, ja valitse haluttu raita napsauttamalla sen yläosaa.
Paina nyt Ctrl+V, jolloin leikkeet lisätään Leikepöydältä määritetylle raidalle toistopäästä alkaen.
Jos valitset Liitä aikajanan kontekstivalikosta sen sijaan, että painaisit Ctrl+V, leikkeet liitetään hiiren osoittimen sijaintiin oletusraidalla, ei toistopään kohdalle.
Voit toistaa saman leikesarjan liittämisen niin monta kertaa kuin haluat.
* Aikajanalta
Valitse yksi tai useampi leike aikajanalla ja napsauta Kopioi tai Leikkaa valinnan kontekstivalikosta tai paina Ctrl+C (Kopioi) tai Ctrl+X (Leikkaa). Molemmat komennot lisäävät leikkeet leikepöydälle. Leikkaa poistaa alkuperäiset leikkeet projektista, kun taas Kopioi jättää ne paikalleen.
Liitä leikepöydän sisällöt aikajanalle yllä kuvatun mukaisesti. Leikkeet liittyvät samoihin raitoihin, joissa ne alun perin sijaitsivat, ja niiden vaakasuuntainen väli pysyy samana. Toisin kuin vetäminen ja pudottaminen, Leikepöytä ei tue leikkeiden siirtämistä raitojen väliin.
* Tehosteet leikepöydällä
Leikkeillä, joihin on lisätty tehosteita, on purppura viiva yläreunassa. Napsauttamalla leikettä tai viivaa hiiren kakkospainikkeella pääset Tehoste-kontekstivalikkoon, joka tarjoaa Leikkaa kaikki- ja Kopioi kaikki-komennot. Niillä tehostesarjoja voidaan siirtää tai jakaa leikkeiden välillä. Valitse yksi tai useampi kohdeleike ja paina sitten Ctrl+V tai napsauta Liitä aikajanan kontekstivalikosta.
Tehostepino liitetään kaikkiin valittuihin leikkeisiin. Kohdeleikkeet säilyttävät kaikki tehosteet, joita niillä jo on. Liitetty tehostepino sijoitetaan nykyisten tehosteiden päälle.
* Siirtymät leikepöydällä
Pääset Siirtymä-kontekstivalikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella siirtymäaluetta yläkulmassa leikkeen alussa tai lopussa. Valitse Leikkaa tai Kopioi, jolloin siirtymä asetetaan leikepöydälle.
Kuten tehosteet, myös siirtymät voidaan liittää yhteen tai useampaan kohdeleikkeeseen, mutta liitettävän tyypin (alku tai loppu) olemassa oleva siirtymä korvataan. Liitä-toiminto epäonnistuu, jos siirtymän kesto leikepöydällä on kohdeleikettä pitempi.