Laajakulmalinssivääristymän korjaus
Laajakulmalinssejä käytetään usein toimintakohtauksissa kuvaamaan laajaa kohtausta, mutta ne aiheuttavat vääristymiä videomateriaaliin. Laajakulmalinssivääristymän korjaus sisältää esiasetuksia (esimerkiksi joillekin GoPro-kameroille) ja manuaalisia säätimiä, joiden avulla voit vähentää vääristymää.
Vääristymää (vasemmalla) voidaan vähentää (oikealla) käyttämällä laajakulmalinssivääristymän korjausta.
* Laajakulmalinssivääristymän korjaaminen
1 Kaksoisnapsauta aikajanalla leikettä, jossa on linssivääristymä, ja napsauta Editori-paneelissa Korjaukset > Laajakulmalinssivääristymän korjaus.
2 Valitse esiasetus Valitse esiasetus -pudotusluettelossa.
Oletuksena korjauksen esikatselu koskee koko leikettä. Ota esikatselu käyttöön tai pois käytöstä napsauttamalla Poista käytöstä / Ota käyttöön -painiketta Laajakulmalinssivääristymän korjaus -otsikon oikealla puolella.
Edistyneet käyttäjät voivat säätää asetuksia manuaalisesti vääristymän korjaamiseksi