Eenvoudige titels maken
De beste manier om alles over de functies van titels in Pinnacle Studio te weten te komen, is om zelf van voren af aan een titel te maken.
* Een eenvoudige titel maken
1 Zorg dat er een spoor voor de titels beschikbaar is op de tijdlijn. Titels worden standaard met een transparante achtergrond gemaakt, zodat ze als overlay kunnen worden toegevoegd op een spoor, boven de hoofdsporen met media.
2 Plaats de scrubber (afspeelkop) op de tijdlijn op de tijdcode waarop u een titel wilt invoegen.
3 Klik op de knop Titel op de werkbalk Tijdlijn.
Er wordt een standaardtitelfragment (met een duur van 3 seconden) aan de tijdlijn toegevoegd en het deelvenster Titel wordt geopend.
4 Typ de titeltekst in het tekstveld Tekstinstellingen van het deelvenster Titel.
Als u een voorbeeld van de titeltekst wilt weergeven, moet u zorgen dat u de scrubber boven op de titelclip plaatst in de tijdlijn.
5 Pas de gewenste opmaakopties in het gedeelte Tekstinstellingen toe om het lettertype of de uitlijning van de tekst aan te passen.
6 Kies in het gedeelte Uitzicht instellingen een kleur voor Vullen in de kleurselector en klik op de knop Toepassen.
Overige opties zijn het toevoegen van een omtrek (Rand) of een schaduw/gloed (Schaduw). Zie Instellingen voor het uiterlijk voor meer informatie. U kunt tevens een achtergrond aan de titel toevoegen. Zie Achtergrondinstellingen voor meer informatie.
7 Klik op Beweging boven in het deelvenster en voer een van de volgende handelingen uit:
Wijzig de instellingen in het gedeelte Positie om de positie van de tekst te wijzigen.
Klik in het deelvenster Player op het tekstvak om het te selecteren, plaats uw aanwijzer op de rand van het vak om het bewegingspictogram weer te geven en sleept de tekst naar de gewenste positie.
Overige opties zijn onder andere het instellen van de beweging voor afzonderlijke regels, woorden of letters in de titel, met onder andere instellingen voor Rotatie en Dekking. Zie Beweging voor titels voor meer informatie.