Gezichtsherkenning gebruiken voor het volgen van een masker
U kunt het gereedschap Gezicht gebruiken om een masker te maken en vervolgens de beweging van een gezicht in een videoclip te volgen. Met deze functie kunt u eenvoudiger een vervaging of mozaïek toepassen om de identiteit van een persoon te beschermen, of u kunt een gezicht verbeteren of hierop creatieve effecten toepassen; of juist het omgekeerde: u kunt een gezicht beveiligen terwijl u een effect op de omliggende gebieden toepast.
Met gezichtsherkenning en Beweging volgen kunt u een vervaging, mozaïek of een ander effect toepassen op het gezicht van een onderwerp.
* Een masker dat gebruikmaakt van gezichtsherkenning toepassen voor Beweging volgen
1 Selecteer een clip die u wilt maskeren in de tijdlijn en klik op Masker om het deelvenster Masker weer te geven. Klik op Knipmasker maken om een masker rechtstreeks aan de clip toe te voegen.
2 Klik in het deelvenster Masker op de knop Nieuw knipmasker die wordt weergegeven (bijvoorbeeld Knipmasker 1) en klik op Vorm maken.
3 Klik in het voorbeeldgebied voor maskers van het deelvenster Player op het gereedschap Gezicht .
4 Klik op een gezicht in het voorbeeldvenster.
Er wordt een maskeroverlay op het gezicht weergegeven. Als u het masker wilt aanpassen, klikt u in het deelvenster Masker op Wijzigen en gebruikt u in het voorbeeldvenster van het deelvenster Player het gereedschap Penseel en het gereedschap Gum boven in het venster om het masker te bewerken. Klik op de knop Gereed rechts van de gereedschappen wanneer u klaar bent met bewerken.
5 Klik in het deelvenster Masker op de knop Volgen voor de overeenkomstige vorm.
Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de clip en van uw computersysteem, kan het enige tijd duren voordat de bewerking is voltooid.
6 Klik in het deelvenster Masker op het tabblad Functie en kies de gewenste Maskereigenschappen.