Instellingen voor het uiterlijk
Instellingen (voorkeuzen) voor het uiterlijk zijn visuele stijlen die u op lagen met tekst- of vectorvormen kunt toepassen. Dit vormt een goede manier om snel een aantrekkelijke titel te maken wanneer u meer dan alleen basisopmaak wilt.
Als u een thumbnail van een uiterlijkinstelling aanwijst, wordt een voorbeeld van het uiterlijk weergegeven op de geselecteerde laag in het voorbeeldgebied van het deelvenster Player.
Zelfs als u niet het exacte uiterlijk kunt vinden in de instellingen, kunt u vaak tijd besparen door te beginnen met een uiterlijk dat bijna goed is; pas dit vervolgens aan in het gedeelte Uitzicht instellingen. U kunt vervolgens uw eigen instellingen voor het uiterlijk opslaan in de categorie Mijn uiterlijken.
* Een vooraf ingesteld uiterlijk gebruiken
1 Klik in het deelvenster Titel op het tabblad Tekst, zodat de pagina Tekst wordt weergegeven.
2 Selecteer een tekstlaag of een vormlaag met een vectorvorm in de lijst Lagen.
3 Klik boven in het deelvenster op een van de volgende categorieën voor het uiterlijk:
Standaard: bevat instellingen voor enkele populaire stijlen
Schaduw: bevat schaduwstijlen
Schuine rand: bevat stijlen met een afgeschuinde rand
Omtrek: bevat een scala aan stijlen voor randen en gloed
Mijn uiterlijken: wanneer u een aangepast uiterlijk opslaat, kunt u dit hier vinden.
4 Plaats de muisaanwijzer op een van de thumbnails in de geselecteerde categorie om een voorbeeld van het uiterlijk weer te geven in het deelvenster Player.
5 Klik op een thumbnail om het betreffende uiterlijk toe te passen.
6 Als u de instelling wilt aanpassen, wijzigt u de gewenste instellingen in het gedeelte Uitzicht instellingen.
Opmerking: U kunt een aangepast uiterlijk opslaan door een naam voor het uiterlijk in te voeren in het tekstveld onder Uitzicht instellingen en door op de knop Uiterlijk opslaan te klikken, rechts van het tekstveld.