pinnacle-studio > Masker og bevægelsesspor > Brug af objektgenkendelse til maskesporing
Brug af objektgenkendelse til maskesporing
Du kan bruge objektgenkendelse til at hjælpe dig med at anvende en maske på et objekt i bevægelse i dine videoklip. Objektgenkendelse bruger kunstig intelligens til at genkende almindelige objekter og spore dem automatisk gennem videoklippet. Hvis objektet genkendes, justeres masken automatisk fra billede til billede. Fintuning er nødvendig, hvis objektet tildækkes, og sporing mistes på et tidspunkt. Hvis objektet ikke genkendes, kan du redigere formmasken fra billede til billede. Se Redigering af en formmaske fra billede til billede for at få flere oplysninger.
* Anvendelse af objektgenkendelse til maskesporing
1 Vælg det klip, som du vil maskere, fra tidslinjen, og klik på Maske for at vise Maske-panelet. Klik på Opret klippemaske for at føje en maske direkte til klippet.
2 I panelet Maske skal du klikke på knappen Opret form.
3 Klik i Afspillerpanelets område til forhåndsvisning af maske på værktøjet Børste.
Som standard er afkrydsningsfeltet Smart kant aktiveret, så objektets kanter genkendes automatisk.
Opmerking: Du kan bruge alle værktøjerne i pop op-vinduet Børste til at vælge dit objekt, og du kan vælge at fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet Smart kant, hvis der ikke er bruge for kantgenkendelse.
4 Når dit objekt er markeret, skal du klikke på knappen Færdig, der vises over forhåndsvisningsområdet.
5 Hvis objektet genkendes, kan du i området Form klikke på knappen Spor (knappen vises ikke, hvis intet objekt genkendes).
Afhængigt af klippets størrelse og kompleksitet og dit computersystem kan det tage et øjeblik at bearbejde det.
6 Bedøm den sporede maske for at se, om der er brug for justeringer. Før du laver manuelle justeringer, kan du prøve at ændre indstillingen Følsomhed (under knappen Spor). Du kan derefter klikke på knappen Spor igen for at genskabe sporingsresultatet. Lavere værdier for Følsomhed inkluderer flere områder i masken. Højere værdier inkluderer færre områder i masken.
Du kan finde flere oplysninger om at fintune en maske under Redigering af en formmaske fra billede til billede.
7 Klik på fanen Funktion i panelet Maske, og vælg derefter de ønskede Maskeegenskaber.