pinnacle-studio > Maskit ja liikkeenseuranta > Muotomaskien muokkaaminen
Muotomaskien muokkaaminen
Voit muokata maskia ja muuttaa maskin peittämää aluetta. Jos maskia käytetään videoleikkeeseen, voit muuttaa tai hienosäätää maskia tarkasti siirtymällä ruutu kerrallaan. Kun maskia muokataan, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
Muokkaa: Mahdollistaa nykyisen maskin hienosäädön. Voit esimerkiksi säätää maskin sijaintia tai tehdä pieniä muutoksia alueiden lisäämiseksi tai poistamiseksi.
Korvaa: Voit piirtää maskin kokonaan uudelleen, ja edellisen maskin ääriviivat näytetään viitteenä.
* Muotomaskin muokkaaminen ruutu kerrallaan
1 Tee jokin seuraavista toimista:
Luo muotomaski.
Opmerking: Jos haluat peittää liikkuvan epäsäännöllisen muodon, suosittelemme, että käytät maskin luomiseen Sivellin-työkalua ja otat käyttöön Älykäs reuna -ominaisuuden.
Valitse seurattu maski, jota haluat hienosäätää.
2 Varmista maskin ominaisuuksien alueella, että avainruudut ovat käytössä luomallesi muodolle.
3 Siirry ruutujen välillä Maski-esikatselualueen toistonäppäimiä käyttämällä ja pysäytä, jos maskia tarvitsee muokata siten, että se peittää haluamasi kohdealueen.
4 Tee Muoto-ominaisuudet-alueella jokin seuraavista:
Napsauta Muokkaa-painiketta ja muokkaa muotoa Maski-esikatselussa käyttämällä haluamiasi työkaluja. Voit esimerkiksi käyttää Valinta-työkalua maskin siirtämiseen, sen koon muuttamiseen ja kiertoon, Sivellin-työkalua maskiin lisäämiseen Älykkään reunan kanssa tai ilman, tai Pyyhekumi-työkalua maskista poistamiseen.
Napsauta Korvaa-painiketta ja piirrä maski uudelleen Maski-esikatselualueella (edellisen maskin näkyviin jäävää ääriviivaa apuna käyttäen) käyttämällä Sivellin-työkalua (ja Älykäs reuna -ominaisuutta tai muuta haluamaasi työkalua).
Ääriviiva Korvaa-tilassa (vasen); ääriviiva maskikalvon kanssa Muokkaa-tilassa (oikea).
5 Ota muutokset käyttöön napsauttamalla Valmis-painiketta , joka näytetään esikatselualueen yläpuolella.
Muokatulle maskin muodolle lisätään avainruudut.
6 Toista vaiheet 2–5 tarvittaessa myös muille ruuduille.
Vasemmalla näkyvät avainruudut osoittavat kaikki kerrat, jolloin maskia on muokattu tai se on korvattu, jotta se vastaisi liikkuvaa kohdetta.