Naast het deelvenster Editor heeft u beschikking over een aantal andere bewerkingsvensters. Over het algemeen kunt u een editor voor een betreffend onderdeel of clip openen door op het item te dubbelklikken of door er met de rechtermuisknop op te klikken en een optie te kiezen in het contextmenu.
Wanneer u op een mediaonderdeel op de tijdlijn dubbelklikt, opent u het deelvenster Editor. Bewerkingen worden toegepast op de clip in het project.
Zie Media-items in de bibliotheek corrigeren voor meer informatie over het toepassen van correcties op media-items, direct in de bibliotheek.
Overgangen, effecten, titels en andere items toevoegen
U kunt uw videoproject verbeteren door overgangen, effecten, titels, overlays, een soundtrack en andere onderdelen toe te voegen, waaronder foto's.
Met overgangen kunt u precies opgeven waar de ene clip in de volgende overgaat, van een nauwelijks waarneembare, vloeiende overgang tot een flits waarmee het publiek wordt wakker geschud. Zie Overgangen voor meer informatie.
De effecten variëren van praktisch (Helderheid en contrast) tot theatraal (Fractalenvuur). Effecten kunnen worden geanimeerd met keyframed parameters, van heel eenvoudig tot zeer complex, zodat er talloze manieren zijn om uw producties interessant te maken. Ze bieden talloze manieren om uw producties interessant te maken. Sommige effecten zijn speciaal ontworpen voor 3D-materiaal.
U kunt het formaat van foto's aanpassen, foto's bijsnijden en corrigeren en u kunt een pan-en-zoomeffect toevoegen. Net zoals de zojuist besproken effecten kan pan en zoom worden geanimeerd met keyframes om elke gewenste combinatie van gesimuleerde "pan en zoom" camerabewegingen te maken binnen de grenzen van één foto.
Zie Correcties en Effecten voor meer informatie over de correctiegereedschappen en het bewerken van media.