Tilføjelse af diskmenuer (kendt Author-fane)
Diskmenuafsnittet i biblioteket indeholder en samling af menuer til forskellige lejligheder og i et bredt spektrum af visuelle formater. Hver menu består af et baggrundsbillede, en overskrift og et sæt navigationsknapper, der passer til menuens formål.
For at tilføje en diskmenu til din produktion skal du vælge kategorien Diskmenuer og trække den til menulisten. For at redigere de handlinger, som er knyttet til menuens knapper, kan du bruge de authoringværktøjer, som findes på tidslinjen i sammenhæng med afspilleren, eller få automatisk hjælp fra kapitelguiden. For at ændre en menus udseende (eller lave en fra bunden) kan du bruge menueditoren.
* Menutyper
Hvert menudesign i biblioteket findes i to udgaver:: Hovedmenu and Flere sider.
Hovedmenu: I de fleste produktioner er den første menu, man får øje på, af denne type. Hovedmenuer indeholder sædvanligvis knapper med standardtekster som Afspil film og Scenevalg. Disse kan ændres efter behov. Selvom de destinationer, som knapperne linkes til, også kan bestemmes af dig, hjælper du dit publikum ved at holde dig til konventionerne. For eksempel er knappen Afspil film normalt indstillet til at begynde at afspille din film fra begyndelsen, og Scenevalg vil normalt åbne en undermenu med links til "kapitler" i din film.
Menu med flere sider: I en scenevalgsmenu skal man ofte bruge flere af disse kapitelknapper, end der er plads til på en enkelt skærm. For at løse dette problem understøtter Pinnacle Studio menuer med flere sider, som har ekstra knapper til navigation mellem menuerne. Denne funktion er indbygget. Knapperne Næste og Forrige lader visningen skifte mellem sider i den samme menu, mens knappen Hjem skifter visningen til projektets første menu.
Tip: For at få vist hovedmenuerne side om side med deres tilsvarende menuer med flere sider skal du højreklikke på det grå område ved siden af en menu og vælge Sortér efter > Navn.
* Menuknapper
Antallet af kapitelknapper pr. side varierer fra menu til menu, så et af dine kriterier for at vælge en bestemt menu bør være, hvor mange klip du vil have, at den skal kunne håndtere. Men hvis du ønsker et andet antal knapper i en bestemt menu, kan du tilføje eller slette knapper i menueditoren, som du åbner ved at klikke på knappen Rediger i afspilleren. Se Menueditoren (kendt Author-fane) for detaljer.
Menuer med færre knapper har ofte mere plads til tekst, mens menuer med mange knapper kræver forkortet eller ingen tekst. Om du har brug for tekst, og om den så i givet fald skal være simpel ("Kap.1") eller beskrivende ("Kagen skæres ud"), afhænger af din authoringstil og indholdet af din film.
* Ikke-linkede menuer og knapper
Det er kun den første menu i menulisten, der automatisk er tilgængelig for brugeren (og kun i det tilfælde, hvor der er indhold på tidslinjen, som kan bruges som indledende kapitel). Menuer, der bliver tilføjet senere, bliver ikke en del af din produktion, før du linker dem til den første menu. Det kan sagtens være et indirekte link, der involverer en eller flere mellemliggende menuer, men indtil det findes, er menuen en utilgængelig ø. En sådan menu angives af symbolet nederst til højre på miniatureikonet på menulisten.
En særlig angivelse ses også i afspilleren til menuknapper, som endnu hverken er linket til et sted på tidslinjen (et kapitel) eller til en anden menu. En linket knap viser, hvilket kapitel (f.eks. "C1") eller menu (f.eks. "M1"), den er forbundet til. En menuknap, der ikke er linket, viser i stedet et spørgsmålstegn. (Hvis indikatorerne for knappen ikke er synlige, skal du klikke i afkrydsningsfeltet Vis/skjul kapitelnummer under afspilleren).