Sådan opretter du simple titler
Den bedste måde at lære om titelfunktioner i Pinnacle Studio er ved at oprette en titel fra bunden.
* Sådan opretter du en simpel titel
1 Sørg for, at du i tidslinjen har et spor til dine titler. Titler oprettes som standard med gennemsigtige baggrunde, så de kan tilføjes som overlægning på et spor oven over de primære mediespor.
2 På tidslinjen skal du placere markøren (afspilningshovedet) på den tidskode, hvor du vil indsætte en titel.
3 Klik på knappen Titel i tidslinjens værktøjsbar.
Et standardtitelklip (3 sekunders varighed) føjes til tidslinjen, og panelet Titel vises.
4 Indtast din titeltekst i tekstfeltet Tekstindstillinger i panelet Titel.
Hvis du vil forhåndsvise titelteksten, skal du i tidslinjen sørge for, at markøren er placeret over titelklippet.
5 Anvend en af formateringsmulighederne fra Tekstindstillinger for at tilpasse skrifttypen eller justeringen af teksten.
6 Vælg en Fyld ud-farve i farvevælgeren i området Indstillinger for udseende, og klik på knappen Anvend.
Andre muligheder omfatter tilføjelse af konturegenskaber (kant) eller dråbeskygge/glød (skygge). Se Indstillinger for udseende for at få flere oplysninger. Du kan også føje en baggrund til din titel. Se Baggrundsindstillinger for at få flere oplysninger.
7 Klik på Bevægelse øverst i panelet, og gør et af følgende:
Hvis du vil omplacere teksten, skal du ændre indstillingerne i området Position.
Klik på tekstfeltet i panelet Afspiller for at markere det, placér markøren over kanten af feltet for at vise flytteikonet og træk teksten til den ønskede position.
Andre indstillinger omfatter indstilling af bevægelsen for de enkelte linjer, ord eller bogstaver i din titel, herunder indstillingerne Rotation og Dækkeevne. Se Titelbevægelse for at få flere oplysninger.