Sådan opretter du din første film med Rediger
Når du har lært at finde rundt i biblioteket og har foretaget eventuelle nødvendige ændringer i standardindstillingerne, er næste trin at begynde fremstillingen af en film. Der er to måder at gøre dette på.
Den almindelige måde
Hvis du vil have detaljeret kontrol over den måde, som dine mediefiler bruges på i produktionen, skal du normalt begynde at opbygge dit film- eller diskprojekt fra bunden med funktionerne i fanen Rediger.
Den letteste måde
Du kan opnå ultrahurtige resultater ved at klikke på SmartMovie i bunden af panelet Bibliotek. Vælg nogle visuelle mediefiler, som skal fungere som basis for projektet, vælg musik til lydsporet og foretag en håndfuld andre tilpasninger. Derefter tager programmet over og opretter automatisk et fuldt Pinnacle Studio-projekt, der indeholder de ønskede medier og indstillinger. Se Øjeblikkelig tilfredsstillelse: SmartMovie for at få flere oplysninger.
Tilbage til den almindelige måde
Når du har importeret og identificeret dine materialer i panelet Bibliotek, er det tid til at arbejde på en video eller et diasshow ved at trække dine mediefiler til Tidslinjen, redigere dem, se forhåndsvisninger i panelet Afspiller, mens du arbejder, og eksportere dit færdige produkt.
Hvis du specifikt arbejder med at producere diske, kan du bruge tilstanden Disk-editor i tidslinjen og eksportere til MyDVD™. Se Diskprojekter for at få flere oplysninger.
En flersporet tidslinje fylder den nedre del af skærmen De fleste af "klippene" på tidslinjen kommer fra biblioteket, mens nogle få, som f.eks. automatisk baggrundsmusik, laves med særlige værktøjer.
Knappen forhåndsvisningstype over afspilleren giver dig mulighed for at skifte mellem visning af den aktuelle mediefil (Kilde) fra biblioteket og det aktuelle tidslinjeklip (Tidslinje).
Du finder flere oplysninger om redigering i Tidslinjen, en central del af at skabe projekter, under Redigér.