Redigering af flere klip for at lave en multikameraproduktion
Når du har importeret og synkroniseret dine klip i multikameraeditoren og vælger dine lydindstillinger, kan du starte redigeringen af dine klip for at lave en multikameraproduktion. Multivisningsvinduet i multikameraeditoren hjælper med at gøre denne opgave sjov og nem. Meget lig en DJ, som skifter og blander spor for at lave en ny musikkompilation, kan du med multikameraeditoren skifte visuelt mellem videospor og blande dem ved hjælp af overgange.
Hvis du synes, at afspilningen er langsom eller ujævn, kan du tjekke Smart Proxy-indstillingerne. Se Brug af Smart Proxy til en hurtigere og mere glat redigeringsoplevelse for at få flere oplysninger.
Når du har opbygget din grundlæggende produktion ved hjælp af multivisningsvinduet og hovedforhåndsvisningen, kan du finjustere dit projekt i multikamerasporet og udnytte redigeringsfunktioner, som f.eks. overgange og et klipopdelingsværktøj. Bemærk, at nogle typer af redigeringer, som f.eks. rotation af et klip, skal foretages i de individuelle kameraspor, før du tilføjer klippene til din produktion i multikamerasporet.
* Oprettelse af en multikameraproduktion
1 Når dine klip er på multikameraeditorens tidslinje, skal du klikke på knappen Afspil under hovedforhåndsvisningsvinduet.
Optagelser fra alle kameraer kan vises samtidigt i multivisningsvinduet.
2 For at starte opbygningen af dit projekt skal du – mens videoerne afspilles i multivisningsvinduet – klikke på forhåndsvisningen for det kamera, du ønsker at vise.
Optagelsen fra det valgte kamera vises i hovedforhåndsvisningsvinduet.
Multivisningsvinduet vises til venstre for hovedforhåndsvisningsvinduet. Optagelser fra alle kameraer kan vises samtidigt i multivisningsvinduet.
3 For at skifte kamera skal du klikke på en anden kameraforhåndsvisning i multivisningsvinduet. Du kan skifte kamera så mange gange, du vil. Du kan se dit projekt i multikamerasporet.
Multikamerasporet på tidslinjen viser kamerasegmenterne i produktionen.
Hvis du vil justere zoomniveauet for multikamerasporet, skal du trække skyderen for zoomniveau nederst til venstre på tidslinjen.
4 Når du har fuldført gennemgang ved hjælp af multivisningsvinduet, kan du tilpasse timingen for et skift i multikamerasporet ved at afspille dit projekt eller gå til den position, du ønsker at redigere, klikke på et kamerasegment og trække kanten, indtil den ramme, hvor du ønsker at skiftet skal ske, vises i hovedforhåndsvisningsvinduet.
Hvis du vil skifte et segment i multikamerasporet til et andet kamera, skal du højreklikke på segmentet og vælge et andet kamera i genvejsmenuen eller klikke på kameraforhåndsvisningen i multivisningsvinduet.
* Indsættelse af en overgang mellem multikamerasegmenter
1 Klik på et segment i multikamerasporet.
2 Klik på knappen Overgang på værktøjslinjen. Knappen har et gult omrids, når den er aktiv, og der vises et overgangsikon ("AB") på tidslinjen.
Hvis knappen er nedtonet, skal du forsigtigt trække kanten af et segment en lille smule for at aktivere knappen igen.
Der anvendes som standard en overtoningsovergang.
3 Indtast en tid i feltet Varighed for overgangen på værktøjslinjen.

Tip: Du kan tilføje sorte eller tomme segmenter til projektet. Du kan ændre et segment, der allerede er i multikamerasporet, til et sort eller tomt segment, ved at højreklikke på segmentet og vælge Sort eller Tom. Du kan indsætte en overgang mellem et videosegment og et sort segment. Hvis du vil indsætte et sort eller tomt segment, mens du afspiller projektet, kan du i stedet for at klikke på en kameraforhåndsvisning i multivisningsvinduet klikke på skifteknappen Sort (B) eller Tom (0) til højre for kameraforhåndsvisningerne.
* Opdeling af video- og lydklip i multikameraeditoren
1 Vælg et klik på multikamera- eller PIP-sporet på tidslinjen, og klik på Afspil, eller træk markøren til den position, hvor du ønsker at klippe.
2 Klik på knappen Opdel klip.

Bemærk: Opdeling af klip er praktisk, når du ønsker at erstatte en del af et segment med et andet kamera, hvilket i bund og grund er at tilføje endnu et skift.