Formmasker
Du kan tegne en maskeform i forhåndsvisning ved hjælp af forskellige værktøjer:
Markeringsværktøj: Gør det muligt at manipulere den valgte maskeform under forhåndsvisning (størrelse, placering, rotation).
Rektangel: Gør det muligt at tegne rektangulære og firkantede figurer.
Cirkel: Gør det muligt at tegne cirkulære figurer.
Pen: Gør det muligt at tegne en lukket form ved at satte noder (forgreningspunkter), der forbindes med lige linjer.
Frihånd: Lader dig tegne et omrids for at lave en maske.
Pensel: Muliggør frihåndspenselstrøg. Justér Radius for at ændre penslens størrelse. For automatisk at detektere kanter skal du aktivere afkrydsningsfeltet Smart kant og justere værdien for Tolerance for at øge eller reducere rækkevidden af pixels med samme farve, som er inkluderet i masken.
Tryllestav : Gør det muligt at vælge alle områder med en bestemt farve ved at klikke på et prøveområde i forhåndsvisningen. I stedet for farve kan du ved hjælp af en tilstandsliste vælge at detektere andre værdier. Se Tryllestavstilstande for at få flere oplysninger. Justér Tolerance-værdien for at udvide eller begrænse spektret af lignende pixels, der er inkluderet i masken. Hvis du kun vil vælge de pixels, der er knyttet til de oprindelige prøveområder, skal du aktivere afkrydsningsfeltet Kontinuerlig. Hold Ctrl nede, og klik for at tilføje et andet prøveområde. Hold Shift nede, og klik for at fjerne et prøveområde fra maskevalget.
Viskelæder: Gør det muligt at slette penselstrøg, som du har tilføjet med din Pensel.
Tekst: Lader dig oprette en tekstbaseret maske.
Import: Gør det muligt at importere en mediefil, der skal bruges som maske.
Objekt: Lader dig oprette en maske baseret på populære former (pile, talebobler osv.)
Ansigt: Registrerer automatisk ansigtsområdet, når du klikker på et ansigt i et foto- eller videoframe.
Tryllestavstilstande
Følgende tilstande er tilgængelige for tryllestavsværktøjet:
Ingen – vælger alle pixels
RGB-værdi – vælger pixels, der matcher de røde, grønne og blå værdier for den pixel, du klikker på
Farve – vælger pixels, der matcher nuancevariationerne for den pixel, du klikker på
Lysstyrke – vælger pixels, der matcher den perceptuelle lysstyrke for den pixel, du klikker på
Perceptuel – vælger pixels, der matcher den perceptuelle nuancevariation og lysstyrke for den pixel, du klikker på
Traditionel – vælger pixels, der matcher røde, grønne og blå værdier, med en bias mod lysstyrkevariationer. Denne tilstand er derfor mere diskriminerende end RGB-tilstanden.
Alt uigennemsigtigt – vælger alle pixels, der ikke er helt usynlige (dvs. med en dækkeevne på 1 eller derover). Hvis du vælger denne indstilling, deaktiveres tolerancekontrollen.
Dækkeevne – vælger pixels, der matcher dækkeevnen for den pixel, du klikker på.
Maskegrupper og sammenspil af former
Du kan bruge et eller flere formværktøjer til at oprette en maske. Hver gang du bruger et formværktøj, tilføjes der en ny form til den aktuelle gruppe. Pensel og Viskelæder er undtagelsen fra denne regel (alle penselstrøg føjes til samme form, indtil du skifter til et andet formværktøj).
Formerne i gruppen interagerer på tre forskellige måder alt efter indstillingen af Kombinér:
Kombinér Overlappende former er additive (udvider maskeområdet).
Subtraktion: Overlappende former er subtraktive (mindsker maskeområdet).
Skæring: Kun områder, hvor formerne overlapper, maskeres.
Du kan tilføje en ny gruppe, så du nemmere kan organisere elementerne i din maske.
Sådan redigerer du maskeformer
Du kan redigere de former, du bruger til at oprette din maske, ved at justere Position (X, Y), Størrelse (X, Y), eller Rotation (målt i grader). Nøglerammer kan bruges til at justere formernes egenskaber i hele videoen og til at skabe dynamiske masker.
Maske og mat
Pinnacle Studio Form-masker giver dig mulighed for at anvende forskellige funktioner eller filtre på din Maske (det valgte område med rubinfarvet overlægning) og Mat (det “ikke-valgte” område).