Om biblioteket
Det er vigtigt at forstå, hvordan materialer og oplysninger om disse gemmes i biblioteket.
* Opbevaring af mediefiler i biblioteket
Alle mediefiler i biblioteket – klip, lyde, overgange osv. – svarer til en fil på en placering i din computers lager. Biblioteket "ejer" ikke disse filer og ændrer dem ikke, medmindre du specifikt beder om det. I stedet holder det styr på navne, placering og egenskaber i en intern database. De lagrede oplysninger omfatter også stikord og bedømmelser, som du kan have føjet til visse elementer.
* Databasen
De filer, som udgør bibliotekets database, lagres i en mappe med individuelle brugere i stedet for delte brugerrettigheder i Microsoft Windows. Hvis flere brugere med individuelt login benytter sig af Pinnacle Studio på computeren, vil der blive oprettet et separat bibliotek til hver.
* Manglende medier
Handlinger, som f.eks. at tilføje, fjerne eller omdøbe mediefiler i biblioteket, er databasehandlinger, der ikke har nogen effekt på selve mediefilen. Når du fjerner en fil fra biblioteket, kan du i bekræftelsesvinduet vælge at gå et skridt videre og også slette selve filen, men som standardindstilling er denne valgmulighed slået fra – og du skal udtrykkeligt vælge denne handling.
På samme måde foregår det, når du sletter eller flytter en fil i Windows Stifinder eller et andet program uden for Pinnacle Studio. Databasens registrering af filen vil stadig findes. Da biblioteket imidlertid ikke kan få adgang til filen, vil et fejlikon blive tilføjet til filoversigten. Hvis filen stadig findes, men bare er blevet flyttet til en anden mappe eller enhed, er det let at linke den til biblioteket igen. Dobbeltklik på filen for at åbne et standardvindue for Åbn fil, hvor du kan angive filens nye placering.
I øvrigt kan du tjekke, om der er medier, der mangler i biblioteket, ved at kigge i det særlige underafsnit Alle medier >Manglende medier i mappetræet.
* Biblioteksmedier
Kategorien Biblioteksmedier vises kun, hvis du aktiverer Overvågningsmapper, eller hvis din aktuelle version af Pinnacle Studio registrerer et tidligere bibliotek (se Overvågningsmapper). I de fleste tilfælde kan projektbakker bruges i stedet for niveauet Biblioteksmedier.
Niveauet Biblioteksmedier indeholder dit systems standardmediefiler i underafsnittene Billeder, Video og Lyd. Mange standardfiltyper understøttes. Formålet med det fjerde underafsnit, Manglende medier, beskrives nedenfor.
* Placeringsfaner
For at redigere et videoprojekt skal du koordinere forskellige medier og andet råmateriale, du har til rådighed. Efterhånden som du arbejder dig frem, vil du sikkert opdage, at du igen og igen leder i forskellige dele af biblioteket, som er relevante for dit projekt. Du vil uden tvivl også ændre dine oversigts- og filtreringsindstillinger fra gang til gang alt efter hvilket materiale, du arbejder med.
Ligesom i en internetbrowser, der bruger en række faner, så man let kan skifte mellem forskellige åbne websider, giver biblioteket dig også mulighed for at oprette og konfigurere faner, mens du arbejder. Fanerne giver dig direkte adgang til de forskellige placeringer, du arbejder i lige nu.
Her giver tre faner adgang til medier, som skal bruges i forskellige dele af et diskprojekt. Her er musemarkøren klar til at oprette en ny fane. For at lukke en fane skal du trykke på ikonet x til højre i faneindstillingerne.
Du angiver placeringen af den aktuelle fane ved at klikke på et navn i mappetræet. Ændringer, som du laver i visnings- og filtreringsindstillinger, mens fanen er aktiv, bliver bevaret fra den ene gang til den anden.