Arbejde med lagslisten
De fremgangsmåder, der beskrives her, udføres alle i menulinjeområdet i Listen over lag.
Valg af lag
At klikke på en menulinje på listen over lag har samme effekt som at vælge laget i afspillerpanelets forhåndsvisning (og omvendt). Lagets navn fremhæves, og dets kontrolramme vises. Det er også tilladt at foretage multivalg ved hjælp af standardkombinationerne for mus og tastatur i Windows Skift-klik (udvid dit valg), Ctrl-klik (slå valg af en enkelt komponent til/fra), og Skift+Ctrl-klik (udvid dit valg fra den sidste komponent, du klikkede på). Se Sådan laver du sammensatte titler med lag for at få oplysninger om, hvordan du bruger multivalg.
Lagnavne og omdøbning
Når du opretter et nyt lag, vises et standardnavn baseret på ressource- eller filnavnet. Da standardnavnene ofte ikke er så beskrivende i forhold til indholdet af lagene, kan det være en god idé for en titel med flere lag at give dem brugerdefinerede navne, der gør det lettere at se, hvilket navn der passer til hvilket lag.
Navnet for et nyt tekstlag er det samme som dets standardtekst, f.eks. ("Tekst"). Med mindre du giver laget et brugerdefineret navn, vil dets standardnavn fortsætte med at matche den tekst, som du skriver i laget. Så snart du omdøber et tekstlag, vil efterfølgende ændringer i teksten ikke påvirke lagets navn. Standardopførslen kan dog genindsættes ved at indsætte et tomt navn.
Klik på navnet for at omdøbe det primære lag. Der åbnes et redigeringsfelt med det eksisterende navn markeret. Skriv det nye navn, og tryk på Enter, eller klik uden for redigeringsfeltet for at afslutte.
Omarrangering af lag
Placeringen af et lag i lagstakken ændres med kommander i genvejsmenuens undermenu eller ved hjælp af tastaturgenveje, som f.eks. Ctrl+Plus (Lag > Flyt forrest).
Laglisten tilbyder ofte en mere direkte metode: Træk ganske enkelt lagets menulinje hen til den nye position på listen. Dette er især praktisk i situationer, hvor overlappende lag gør valg med musen vanskelig. Når du trækker laget, viser en indsættelseslinje, hvor laget vil blive placeret på listen, når det slippes.
Ved at bruge multivalg (se Valg af lag) kan du trække flere lag på én gang til en ny position.