Titeleditoren : Oprettelse og redigering af titler
Oprettelse og redigering af titler
En titel i teksteditoren i Pinnacle Studio er opbygget af fire typer elementer:
Baggrundslaget: Som standard er baggrunden helt gennemsigtig. Dette er normalt ønskværdigt for overlægningstitler. I specielle tilfælde eller for titler i fuldskærm kan du vælge en farve, et farveforløb, et billede eller en video som baggrund. I Baggrundindstillinger findes en kontrolknap for uigennemsigtighed, som giver yderligere fleksibilitet. Se Baggrundsindstillinger.
Video- og billedlag: De ressourcer, som danner disse lag, kommer fra video-, billed- og filmprojektafsnittene i biblioteket. Lagene understøtter de samme handlinger som tekst- og formlag, bortset fra anvendelsen af udseender.
Tekst- og formlag: Disse er vektorbaserede lag, hvilket betyder, at de ikke gemmes som bitmapbilleder ligesom video- og fotofiler, men som en slags "opskrift" på at genskabe billederne ud fra lige og buede linjestykker, hvortil der kan tilføjes egenskaber (f.eks. farve) og specialeffekter (f.eks. sløring). Ligesom video- og billedlag kan disse vektorbaserede lag trækkes, skifte størrelse, roteres og grupperes, og du kan tilføje animationer til dem. Til forskel fra andre lag kan de dog også tilpasses med udseender fra afsnittet Udseender i forudindstillingsvælgeren. Se Forudindstillede udseender for detaljer.
Animationer: Dette er animationsrutiner, som kan tilføjes til et vilkårligt lag i tekstkompositionen, bortset fra baggrunden. Animationer vælges og tilføjes fra fanen Animationer i forhåndsindstillingsvælgeren. Så snart en animation er tilføjet til et lag, kan timingen justeres på tidslinjen for listen over lag. Se Forudindstilling af animationer og Lagslisten for at få flere oplysninger.
* Oprettelse af tekst- og formlag
Hvis du vil oprette et tekstlag, skal du enten klikke på knappen Tilføj tekst på menulinjen til tidslinjen i Listen over lag eller blot dobbeltklikke på et tomt område i redigeringsvinduet. Der vises et nyt lag med standardtekst. Teksten markeres automatisk og erstattes, hvis du begynder at skrive.
Hvis du vil oprette et formlag, skal du klikke på knappen Tilføj form (til højre for Tilføj tekst) og derefter vælge fra genvejsmenuen, som vises. Du kan vælge mellem en cirkel, en firkant, en ellipse, et rektangel, horisontale og vertikale "pille"- former og en trekant. Når du har foretaget dit valg, vises et nyt lag med den givne form i standardstørrelse midt i redigeringsvinduet.
* Redigering af lag
Resten af dette kapitel indeholder oplysninger om redigering af baggrund og lag i titeleditoren.
Se Baggrundsindstillinger for at få oplysninger om tilpasning af baggrundslaget.
Du finder oplysninger om flytning, ændring af størrelse, rotation og omarrangering af alle typer forgrundslag i Redigeringsvinduet og Lagslisten.
Se Tekst og tekstindstillinger for at få oplysninger om redigering af tekst og angivelse af tekstegenskaber.
Se Titler og stereoskopisk 3D for at få oplysninger om arbejde med stereoskopiske titler.
Du finder oplysninger om multivalg og gruppering i Arbejde med laggrupper.
Se Lagslisten for at få oplysninger om redigering af animationer på tidslinjen for Liste over lag.