Voordat u begint : Afkortingen en conventies
Afkortingen en conventies
Deze handleiding maakt gebruik van de volgende conventies om het materiaal te organiseren.
Terminologie
360: 360° Video is een type interactieve video waarmee de kijker in elke gewenste richting kan kijken door de weergavehoek tijdens het afspelen te wijzigen. 360-graden video's worden op speciale camera's vastgelegd of op camera's die worden gemonteerd op een statief dat meerdere kanten kan opdraaien.
4K: Een videoresolutie met een breedte van ongeveer 4.000 pixels. Dit wordt ook wel Ultra High-Definition of Ultra HD genoemd. De term wordt gebruikt om te verwijzen naar alle schermstandaarden van ten minste 3840 x 1080 pixels.
AVCHD: Een videobestandstype dat door een aantal high-definition camcorders wordt gebruikt en voor het maken van DVD-schijven die door Blu-ray-speler gelezen kunnen worden.
DV: Deze term verwijst naar DV- en Digital8- camcorders, videorecorders en banden.
HDV: Een “high-definition video” formaat waarmee video in frameformaten van 1280x720 of 1440x1080 in het formaat MPEG op DV-media kan worden opgenomen.
1394: De term “1394” verwijst naar OHCI-compliant IEEE-1394, FireWire-, DV- of i.LINK-interfaces, poorten en kabels.
Analoog: De term “analoog” verwijst naar 8mm, Hi8, VHS, SVHS, VHS-C of SVHS-C camcorders, videorecorders en banden en naar Composite/RCA en S-Video-kabels en connectors.