Voordat u begint : Knoppen, menu’s, dialoogvensters en vensters
Knoppen, menu’s, dialoogvensters en vensters
Namen van knoppen, menu's en verwante items in de gebruikersinterface worden vet geschreven om ze te onderscheiden van de omringende tekst.
Menuopdrachten kiezen
Het pictogram met de rechterpijlkop (>) geeft het pad voor hiërarchische menuopdrachten aan. Bijvoorbeeld:
Selecteer Bestand > Schijfbeeld branden.
Contextmenu’s
Een ‘contextmenu’ is een pop-up-lijst met opdrachten die verschijnt als u met de rechtermuisknop klikt op bepaalde delen van de programma-interface. Afhankelijk van waar u klikt, kan een contextmenu verwijzen naar een bewerkbaar object (zoals een clip op een bewerkingstijdlijn), een venster of een zone zoals een controlepaneel. Na opening werken contextmenu’s net zoals de menu’s op de hoofdmenubalk.
Contextmenu’s zijn beschikbaar in de meeste onderdelen van de Pinnacle Studio-interface. In onze documentatie gaan we ervan uit dat u weet hoe u deze menu’s opent en gebruikt.
Klikken met de muis
Is een klik met de muis vereist, dan is dit standaard een klik met de linkermuisknop, tenzij anders vermeld, of wanneer de klik een contextmenu opent:
Klik met de rechtermuisknop en selecteer Titel-editor. (Ofwel “Selecteer Titel-editor in het contextmenu”.)
Toetsnamen
Toetsnamen worden gespeld met een hoofdletter en zijn onderstreept. Een plusteken wijst op een toetsencombinatie. Bijvoorbeeld:
Druk op Ctrl+A om alle clips op de tijdlijn te selecteren.
Raadpleeg Bijlage D: Toetsencombinaties voor een uitgebreide tabel met beschikbare combinaties.