Configuratie : Exporteren en Voorbeeld
Exporteren en Voorbeeld
Deze instellingen zijn van invloed op de voorstelling/weergave van video.
Kwaliteit: Deze opties bepalen de kwaliteit waarmee voorbeelden van video in de hele toepassing worden weergegeven.
Beste kwaliteit: Geeft voorbeelden weer in volledige resolutie, dat wil zeggen de resolutie waarin ook wordt geëxporteerd. Met deze optie kunnen op langzamere systemen gedropte frames optreden.
Gebalanceerd: Bij deze instelling, de aanbevolen instelling voor normaal gebruik, worden sommige kwaliteitsoptimalisaties weggelaten om het voorbeeld sneller weer te geven. In de meeste gevallen is het verschil amper meetbaar.
Snelste weergave: Het voorbeeld is geoptimaliseerd voor verwerkingsefficiëntie, wat handig kan zijn op een langzamer systeem.
Voorbeeld weergeven op volledig scherm: Selecteer de computermonitor (als er meerdere beschikbaar zijn) waarop u weergaven op volledig scherm wilt bekijken.
Voorbeeld extern weergeven op: Kies uit een lijst met beschikbare apparaten en signaaluitgangen (indien beschikbaar).
Externe voorbeeldweergave standaard: Selecteer de tv-standaard van de aangesloten videomonitor.
* Afspeeloptimalisatie
Optimalisatiedrempel: De optimalisatiedrempel bepaalt hoeveel rendering wordt uitgevoerd wanneer u een voorbeeld van uw project bekijkt. Deze kan worden ingesteld op Uit (0) tot Agressief (100). Of een bepaald deel van de tijdlijn wordt gerenderd, hangt af van het aantal computerbewerkingen dat is vereist om de gebruikte effecten en overgangen voor te bereiden, en van de waarde van de optimalisatiedrempel. Als deze waarde helemaal op Agressief is ingesteld, rendert Pinnacle Studio alle overgangen, titels, schijfmenu's en effecten, zelfs wanneer de uitvoer vooraf kan worden bekeken; dit kan het afspelen aanzienlijk vertragen.
Als optimalisatiedrempel is ingesteld op Uit (nul), worden de gele en groene markeringen die de voortgang van het renderen aangeven echter niet weergegeven; in plaats daarvan worden alle effecten in realtime afgespeeld. Dit kan echter leiden tot een slechtere afspeelkwaliteit (frames die verloren gaan, “schokkerig” afspelen) als het aantal en de complexiteit van de effecten de verwerkingscapaciteit van het systeem te boven gaan.
Renderen tijdens afspelen: Wanneer de instelling Automatisch wordt gebruikt, besluit de toepassing op basis van systeeminformatie of tijdens het afspelen in realtime kan worden gerenderd. Als de instelling Uit wordt gebruikt, wordt renderen tijdens het afspelen uitgeschakeld, maar hervat wanneer het afspelen wordt gestopt.
Codecs van derden: Hiermee kan Pinnacle Studio codecs van derden gebruiken die op uw computer geïnstalleerd zijn, zodat u met extra video-indelingen kunt werken. Opmerking: bepaalde codecpakketten van derden kunnen ertoe leiden dat Pinnacle Studio vastloopt of andere fouten optreden.
* Hardwareversnelling
Wanneer deze functie is geactiveerd, wordt een deel van de verwerkingstaken van de CPU naar aanvullende hardware, zoals de GPU (Graphics Processing Unit) van uw grafische kaart, verschoven. Het ondersteuningsniveau voor hardwareversnelling hangt af van het type CPU en de grafische kaart op uw computer.
De meeste NVidia-kaarten ondersteunen de CUDA-architectuur. Wanneer deze toegankelijk is, wordt de GPU gebruikt als ondersteuning voor H.264-decodering.
Computers met een recente Intel CPU met de Intel Quick Sync Video-functie kunnen deze gebruiken voor snelle decodering en codering van H.264- en H.264 MVC-materiaal.
* Het type hardwareversnelling kiezen
1 Kies Instellingen > Controlepaneel > Exporteren en Voorbeeld.
2 Kies in het gedeelte Hardwareversnelling een optie in de vervolgkeuzelijst Type.
* Stereoscopisch
Standaard 3D-weergavemodus: Met deze instelling wordt de standaard voor stereoscopisch 3D-inhoud in Pinnacle Studio geselecteerd. Zie Schakelaar 3D-weergavemodus voor meer informatie. Zie Kiezen wat in de bibliotheek wordt weergegeven voor meer informatie.
Linkeroog of Rechteroog: Het voorbeeld voor stereoscopische inhoud kan worden ingesteld om alleen het beeld voor het linker- of het rechteroog weer te geven.
Naast elkaar: In de voorbeeldmodus Naast elkaar kunt u de individuele 2D-beelden voor beide kanten tegelijkertijd controleren.
Differentiaal: In plaats van de beeldinhoud zelf, worden de verschillen tussen de linker- en rechterframes weergegeven. Identieke gebieden worden als neutraal grijs weergegeven.
Dambord: Weergaven voor rechter- en linkeroog worden afwisselend weergegeven in aangrenzende cellen van een 16x9 raster.
Anaglyph: Een anaglyphe stereoscopische voorbeeldweergave kan worden bekeken met een stereoscopisch rood-cyaanbrilletje.
3D-tv (naast elkaar): Deze modus moet worden gebruikt met een tweede monitor of projector met 3D-functionaliteit.
3D-beeld Als uw systeem 3D beeld-functionaliteit heeft en Stereoscopisch 3D is ingeschakeld in uw driverinstellingen, wordt stereoscopische inhoud standaard weergegeven in 3D-beeld.
Niet stoppen bij activering 3D-beeld: Deze instelling is beschikbaar wanneer Studio wordt uitgevoerd op een pc met een systeem met 3D Vision-functionaliteit en waarop Stereoscopisch 3D is ingeschakeld in de driverinstellingen. De instelling Niet stoppen bij activering 3D-beeld is standaard uitgeschakeld. Wanneer deze is ingeschakeld, wordt het afspelen automatisch gestopt wanneer een 3D Vision-voorbeeld wordt geactiveerd of gedeactiveerd tijdens het afspelen.