De Importer : Importeren van analoge bronnen
Importeren van analoge bronnen
Voor het opnemen van analoge video (bijvoorbeeld VHS of Hi8) hebt een converter nodig die u op uw computer kunt aansluiten en die over de juiste video- en audio-aansluitingen beschikt. Dit is tevens het geval bij opnemen van analoge geluidsbronnen, zoals een platenspeler. Apparaten die momenteel worden ondersteund zijn producten van Pinnacle zoals USB 500/510, USB 700/710 en DVC 100 en webcams op basis van DirectShow-technologie.
Voor het importeren van een analoge bron zet u het apparaat aan en selecteert u de naam van het apparaat in het vervolgkeuzemenu Bron boven het voorbeeldgebied. Kies ook de desbetreffende invoer (bijv. “Video Composite” of “Video SVideo”). Als u het binnenkomende analoge signaal vóór het digitaliseren wilt bewerken, klikt u op de knop meer naast het vervolgmenu Bron. Hiermee kan het venster Ingangsniveaus worden geactiveerd. (Zie Audio- en videoniveaus aanpassen.)
Controleer voor de opname of de bestemmingsmap, compressie-instellingen en andere opties naar wens zijn ingesteld in de andere panelen. (Zie Importbronnen.)
* Opnemen van een analoge bron:
1 Controleer of het invoerapparaat is aangesloten (bijv. “Video S-Video”).
2 Start het weergaveapparaat juist voor het punt waarop u de opname wilt laten beginnen.
Video- en audiovoorbeeld zijn nu actief. (Als dit niet het geval, controleer dan de bekabeling en de installatie van de converter.)
3 Klik op de knop Opname starten om de opname te starten.
De knop verandert nu in Opname stoppen.
4 Aan het einde van het segment klikt u nogmaals op de knop. Het opgenomen materiaal wordt opgeslagen in de bibliotheek.
5 Stop het bronapparaat.
* Gedurende een bepaalde tijd opnemen:
1 Controleer of de juiste invoer is aangesloten (bijv. “Video S- Video”).
2 Geef de gewenste opnameduur in de Duur tijdteller onder het videovoorbeeld.
3 Start het weergaveapparaat juist voor het punt waarop u de opname wilt laten beginnen.
Video- en audiovoorbeeld zijn nu actief. (Als dit niet het geval, controleer dan de bekabeling en de installatie van de converter.)
4 Klik op de knop Opname starten om de opname te starten.
De knop verandert nu in Opname stoppen.
5 De opname stopt automatisch na de gewenste duur. U kunt de opname ook handmatig stoppen door op Opname stoppen te klikken.