Configuratie : Instellingen voor het toetsenbord in het Controlepaneel
Instellingen voor het toetsenbord in het Controlepaneel
Studio biedt een uitgebreide standaardset toetsencombinaties en een manier om deze aan te passen. De pagina Toetsenbord van het Controlepaneel geeft alle opdrachten weer waarop toetsencombinaties kunnen worden toegepast, samen met hun momenteel toegewezen toetsencombinaties (indien van toepassing). De opdrachten zijn gegroepeerd op sectie.
* Zo voegt u een toetsencombinaties toe:
1 Selecteer de doelopdracht.
2 Klik in het bewerkingsvak Druk op sneltoets.
3 Druk op de toetsen voor de gewenste toetsencombinatie. Als de toetsencombinatie momenteel al in gebruik is, worden in de vervolgkeuzelijst Snelkoppeling gebruikt door de conflicterende opdrachten weergegeven.
4 Klik op de knop Toewijzen om de ingevoerde toetsencombinatie aan de geselecteerde opdracht toe te wijzen.
Het toevoegen van een toetsencombinatie verwijdert geen koppelingen tussen een bepaalde toetsencombinatie en andere opdrachten waartoe toegang wordt gegeven. Verschillende opdrachten kunnen zelfs dezelfde toetsencombinatie gebruiken, mits deze in verschillende contexten worden gebruikt. Ctrl+L is bijvoorbeeld de standaardtoetsencombinatie voor twee opdrachten, Tijdlijn > Track vergrendelen en Media-editor > Links roteren; welke wordt geactiveerd hangt af van welk deel van Pinnacle Studio u momenteel gebruikt.
* Zo verwijdert u een toetsencombinatie:
1 Selecteer de doelopdracht.
2 Kies de toetsencombinatie die u wilt verwijderen uit de vervolgkeuzelijst Snelkoppelingen voor geselecteerde opdracht.
3 Klik op de knop Verwijderen.
* Standaardwaarden herstellen
Er bestaan ook knoppen waarmee u de standaard toetsenbordconfiguratie kunt herstellen voor de momenteel geselecteerde opdracht (de knop Huidig terugzetten) of voor alle opdrachten tegelijk (de knop Alles terugzetten).