Bewerken : Een voorbeeld weergeven van bewerkingen in de Player
Een voorbeeld weergeven van bewerkingen in de Player
U kunt het deelvenster Player in enkelvoudige of dubbele voorbeeldmodus bedienen. Klik op de knop Voorbeeldmodus in de rechterbovenhoek van de Player om tussen de twee te schakelen.
De Player in enkelvoudige modus. U kunt kiezen om bronmateriaal (bibliotheek) of tijdlijnmateriaal weergeven.
Met enkelvoudige modus spaart u ruimte op het scherm door een enkel voorbeeld in de Player weer te geven. De tabs Bron en Tijdlijn boven de Player geven aan of er materiaal uit de bibliotheek of van de tijdlijn wordt weergegeven en hier kunt u tussen de twee wisselen.
De Player in dubbele modus. Met de voorbeelden naast elkaar kunt u door de bibliotheek bladeren terwijl uw huidige filmframe in beeld blijft.
In de dubbele modus wordt Bron-materiaal (bibliotheek) weergegeven in het linkervoorbeeld en tijdlijnmateriaal in het rechtervoorbeeld, elk met een eigen set transportknoppen. Met de dubbele weergave is het eenvoudiger bibliotheekonderdelen te zoeken die bij uw film passen door zowel het bestaande als het eventuele materiaal tegelijk weer te geven.
Gemeenschappelijke besturingselementen voor voorbeeldweergave:
De volgende besturingselementen zijn beschikbaar onder aan de twee voorbeeldweergaven Tijdlijn en Bron:
Balk Afspeelsnelheid: Standaard ingesteld op een afspeelsnelheid van 1x; sleep naar rechts om de afspeelsnelheid te verhogen. Sleep naar links om de afspeelsnelheid te verlagen zonder daarbij verder te gaan dan het smalle middelste gedeelte. Als u het afspelen wilt omkeren, sleept u naar de linkerzijde van de balk (de knop Afspelen wordt omgedraaid wanneer u afspelen instelt op omkeren). U kunt ook een afspeelsnelheid kiezen in de vervolgkeuzelijst rechts van de balk. Klik op de punt boven de balk om de weergavesnelheid opnieuw op 1x in te stellen.
.
Besturingselementen voor Weergave: Met de standaardbesturingselementen voor weergave kunt u door uw project navigeren op de tijdlijn: Lus, Naar begin gaan, Naar achteren springen, Eén frame terugstappen, Afspelen/pauzeren, Een frame vooruit stappen, Naar voren springen, Naar einde gaan.
Duur en Tijdcode (TC): Deze indicators worden boven de voorbeeldgebieden weergegeven. Voor een bronfragment wordt de totale geknipte lengte weergegeven. Voor de tijdlijn wordt de totale lengte van het project weergegeven. De TC-indicator (tijdcode) geeft de huidige positie van de scrubber voor elke voorbeeldweergave weer.
Volledig scherm weergeven: Hiermee kunt u een voorbeeld in volledige schermweergave bekijken. Druk op ESC om deze weergave af te sluiten.
Vastmaken/Losmaken: Hiermee kunt u de voorbeeldweergave losmaken, zodat u deze op elke gewenste plek op het scherm, of op een tweede scherm, kunt zetten.
Besturingselementen voor voorbeeldweergave op de tijdlijn
De volgende besturingselementen zijn beschikbaar voor voorbeeldweergaven op de tijdlijn:
Vak Zoomniveau: Kies Passend om het voorbeeldgebied te vullen of kies een zoomniveau variërend van 10% tot 400%.
Systeemvolume en dempen: Hiermee regelt u het volume voor audio op de tijdlijn. Klik op de pijl Volume om Dempen in of uit te schakelen. Klik op de pijl Volume en sleep de schuifregelaar om het audiovolume te verhogen of te verlagen. Als u meer controle over de audio wilt, gebruikt u de besturingselementen op de tijdlijn.
BIB-besturingselementen: Met de besturingselementen van Beeld-in-beeld (BIB) kunt u een clip schalen of bijsnijden. Zie Beeld-in-beeld (BIB) voor meer informatie.
Besturingselementen voor voorbeeldweergave van de bron
De knoppen Videostream actief en Audiostream actief: Met deze knoppen kunt u overschakelen tussen het toevoegen van audio en video tijdens het afspelen of alleen het toevoegen van audio, zodat u een audiogolfvorm kunt bekijken van het fragment.
Naar tijdlijn verzenden: Klik hierop om het bronfragment waarvan u een voorbeeld hebt weergegeven naar de tijdlijn te verzenden. Deze clip wordt op de positie van de scrubber ingevoegd of op basis van markeringen die een begin- en eindpunt aanduiden.
Markering in, Markering uit, Markering in/uit wissen: Met markeringen kunt u het bronfragment bijknippen voordat u het aan de tijdlijn toevoegt. U kunt markeringen gebruiken voor bewerken met drie en vier punten. Zie Clipbewerkingen en Bewerken met 3 en 4 punten voor meer informatie.
* Schijven bewerken
U kunt een project voorbereiden voor export naar MyDVD door de knop Schijf-editor op de werkbalk van de tijdlijn in te schakelen.
In Pinnacle Studio kunt u altijd soepel overstappen tussen het bewerken van een film en een schijfproject; u kunt dus prima beginnen in de Film-editor, zelfs wanneer u een DVD gebruikt voor de uitvoer in plaats van, of samen met, andere opties.
Zie Schijfprojecten voor meer informatie over schijfbewerking.
* Diashowproducties
Naast alle soorten videoproducties, kunt u complexe diashows en presentaties op basis van stilstaande beelden maken. Dezelfde bewerkingstechnieken gelden voor beide gevallen.