Effecten : Real-time vs. gerenderde effecten
Real-time vs. gerenderde effecten
Wanneer u effecten aan een clip toevoegt, moet Pinnacle Studio meer computerbewerkingen uitvoeren om u een vloeiend voorbeeld te bieden. Afhankelijk van de hardware van uw computer kan het renderproces voor een clip gemakkelijk meer verwerkingstijd vereisen dan in real time kan worden gerealiseerd, dus terwijl het voorbeeld wordt uitgevoerd.
In dit geval is 'prerendering' vereist voordat de clip een acceptabel weergaveniveau bereikt. De voortgang van het renderen wordt op de tijdliniaal met gele (“nog te renderen”) en groene (“wordt nu gerenderd”) markeringen aangegeven. De markeringen verdwijnen zodra het prerenderen is voltooid.
Opties voor het renderen stelt u op de pagina Voorbeeld van het Pinnacle Studio-configuratiescherm in. (Zie Exporteren en Voorbeeld.)
Als effecten niet vloeiend worden afgespeeld, kunt u de waarde van de Optimalisatiedrempel verhogen. Hiermee wordt de duur van het prerenderen verhoogd, terwijl de kwaliteit van het voorbeeld wordt verbeterd. Als het renderen daarentegen te veel tijd in beslag neemt, kunt u de waarde van de Optimalisatiedrempel verlagen, of het renderen helemaal uitschakelen door de waarde op nul te zetten. De indeling, grootte en framefrequentie die voor het project zijn geselecteerd, kunnen de weergave en rendertijd ook beïnvloeden. U kunt deze wijzigen in Tijdlijn-instellingen. Zie Tijdlijn-instellingen.