De Bibliotheek : SmartMovie
SmartMovie
SmartMovie is een ingebouwde functie voor het automatisch maken van een diashow of film op basis van de media die u aanlevert. De productie bevat geanimeerde overgangen, een volledig muzieksoundtrack en opvallende beeldeffecten.
Klik op SmartMovie onder in de bibliotheek.
Selecteer om te beginnen een reeks foto’s of videobestanden in de bibliotheek. De muziek kan afkomstig zijn van digitale audio-onderdelen in uw bibliotheek, of u kunt ter plekke een soundtrack maken met het gereedschap ScoreFitter.
En dit is eigenlijk alles! U kunt echter desgewenst verder aan uw project werken met handmatige bewerkingen. Als u tevreden bent met het eindproduct, kunt u dit met een paar klikken op een schijf branden of als bestand opslaan voor andere gebruiksdoelen, zoals uploaden naar het web.
Het paneel SmartMovie dat van onder in het venster schuift, bevat drie subpanelen Het paneel uiterst links biedt informatie over SmartMovie en advies over het aantal bestanden dat u kunt toevoegen. Het middelste subpaneel is een opslaggedeelte met vakken voor foto’s en andere afbeeldingen (boven) en audio. Het subpaneel aan de rechterkant bevat functies voor het aanpassen van de show.
* Media toevoegen
Om media aan de productie toe te voegen, sleept u deze van de browser naar het bovenste vak in het opslaggedeelte. Sleep thumbnails naar het opslaggedeelte om de gewenste volgorde te bepalen. Ga naar wens verder met het toevoegen van afbeeldingen.
U voegt muziek toe door één of meer geluidsbestanden naar het onderste vak van het opslaggedeelte te slepen. U kunt ook op de muzieksleutel-knop linksonder in het audiovak klikken om een muzieksoundtrack te maken in ScoreFitter.
Tijdens het toevoegen van media wordt de totale speeltijd van het bronmateriaal linksboven in het vak weergegeven. Dit is niet noodzakelijkerwijs de lengte van de resulterende film.
* Voorbeeld, Bewerken en Exporteren
Zodra uw media op hun plaats staan, klikt u op Voorbeeld op de balk onder het gereedschap. Het project wordt gemaakt en gepresenteerd in een voorbeeldvenster. Indien nodig kunt u terugkeren naar de instellingen om uw mediaselecties aan te passen.
Als u op de knop Voorbeeld klikt, worden de geselecteerde media automatisch opgeslagen in de collectie Laatste Smart-creatie. Als u denkt vaker van deze groep items gebruik te maken, geef de collectie dan een andere naam om te voorkomen dat deze wordt overschreven wanneer u de volgende keer een voorbeeld van een SmartMovie bekijkt.
De analysefase bij het generen van een SmartMovie kan enige tijd in beslag nemen wanneer het materiaal voor het eerst wordt geanalyseerd. Volledige rendering van het project, waarbij de voortgang wordt aangegeven door de schaduw op de tijdbalk van de Player, kan tot een extra vertraging leiden voordat een volledig gedetailleerd voorbeeld beschikbaar is.
Met de knop Bewerken verplaatst u de productie naar de tijdlijn van de Film-editor voor gedetailleerde editing. Het is een goed idee om te controleren of de video-instellingen op de tijdlijn overeenkomen met uw eisen voor de show. De knop Video-instellingen in het instellingspaneel biedt hiertoe toegang. Zie ook De projecttijdlijn.
Als u tevreden bent over de presentatie, klik dan op Exporteren om een schijf te branden of een bestand te maken voor uploaden.
* Het opslaggedeelte
De foto’s in het bovenste vak worden weergegeven als pictogrammen, terwijl de muziek- en geluidsbestanden in het onderste vak verschijnen als tekstregels met de bestandsnaam en de duur van elk onderdeel. Beide vakken ondersteunen meervoudige selecties, opnieuw rangschikken door middel van slepen en een contextmenu met twee opdrachten:
Geselecteerde items verwijderen: De geselecteerde media worden verwijderd uit de SmartMovie-productie. Ze blijven beschikbaar in de bibliotheek voor andere toepassingen. (Sneltoets: Delete.)
Editor openen: Met deze opdracht wordt het correctiegereedschap van de Foto- of Audio-editor geopend. Eventuele aanpassingen die aan de media uitvoert, gelden alleen voor deze SmartMovie-productie. (Sneltoets: dubbelklikken.)
* SmartMovie-instellingen
Met de instellingen in dit subpaneel past u de SmartMovie-productie aan.
De ingevoerde instellingen worden de volgende keer dat de productie wordt gegenereerd, gebruikt. Met de knop Video-instellingen kunt u de tijdlijnopties instellen die van toepassing zijn wanneer u de productie overbrengt naar de Film-editor. Met de knop Project verwijderen verwijdert u alle media uit het project en keert u terug naar de standaardinstellingen.
Titel: Voer een tekst in die wordt gebruikt als de hoofdtitel van de film.
Cliplengtes: Het visuele tempo van uw film neemt toe wanneer de cliplengte wordt ingekort. Met Maximum wordt de originele lengte van het onderdeel gebruikt.
Pan & zoom: Schakel deze optie in om uw presentatie te verlevendigen met gesimuleerde camerabewegingen.
Beeld passend maken: Kies deze optie om materiaal te vergroten dat te klein is voor het frameformaat van uw project.
Volume van videotrack: Stel het volume van de originele audio in de videosegmenten in. Voor een soundtrack met alleen achtergrondmuziek stelt u deze waarde in op nul.