Correcties : Videocorrecties
Videocorrecties
De correctiegereedschappen in de Video-editor zijn Verbeteren, Aanpassingen, Snapshot en Stabiliseren.
* Verbeteren (video's)
De correcties Verbeteren voor video zijn dezelfde als voor foto’s en andere afbeeldingen. Zie Verbeteren (foto's).
* Aanpassingen
Tijdens het importeren detecteert Studio bepaalde parameters automatisch, maar verschillende factoren kunnen zorgen voor een verkeerde identificatie. Met Aanpassingen kunnen alle basiseigenschappen van het beeld indien nodig worden gewijzigd.
Alfa
Als uw video een Alfa-kanaal heeft en u wilt het verwijderen, kiest u de optie Alfa negeren.
H-/B-verhouding
Als de H-/B-verhouding van een video-item niet goed wordt herkend bij het importeren, of de frameverhoudingen moeten om een andere reden handmatig worden gewijzigd, gebruikt u dit vervolgkeuzemenu om de gewenste instelling te selecteren. Met de aanpassing wordt niet gewijzigd hoeveel van de afbeelding wordt weergegeven. In plaats daarvan worden de breedte en hoogte van het zichtbare deel onafhankelijk uitgerekt (of gekrompen) om binnen de gewenste framegrenzen te passen.
Interlacing
Als de interlacingopties in het beeld verkeerd werden geïdentificeerd tijdens het importeren, gebruikt u dit vervolgkeuzemenu om de correcte instelling te kiezen.
Stereoscopisch 3D
Als de indeling van een 3D-afbeeldingsbestand verkeerd is geïdentificeerd tijdens het importeren, kunt u met deze vervolgkeuzelijst de correcte stereoscopische lay-out instellen.
De stereoscopische 3D-eigenschappen van een bibliotheekitem corrigeren.
* Snapshot
Met het snapshotgereedschap kunt u één frame uit de video nemen, bijsnijden en als foto opslaan. De knoppen lijken op die voor de correctie Bijsnijden voor foto's.
Selectieframe en hoogte/breedteverhouding: De afmetingen van het frame voor het selecteren van een beelduitsnede kunnen worden aangepast door de zijkanten en hoeken van het frame vast te pakken of binnen het voorbeeld worden versleept door het frame in het midden vast te pakken.
Voorbeeld: Voorbeeld toont het geselecteerde bijgesneden beeld zonder de snapshotgereedschappen. Druk op Esc of klik eenmaal op het beeld om de gereedschappen opnieuw weer te geven.
Toepassen: Met deze opdracht wordt het bijgesneden beeld als JPEG-bestand geëxporteerd en wordt de snapshotbewerkingsmodus in het voorbeeld uitgeschakeld. Snapshots worden in de bibliotheek opgeslagen onder Mijn foto’s > Afbeeldingen. U kunt het nieuwe item vinden door terug te gaan naar de bibliotheek en te klikken op de knop toegevoegd item zoeken, die tijdelijk wordt weergegeven op de balk onder aan de bibliotheek. Het nieuwe mediabestand wordt gemaakt in:
[Geregistreerde gebruiker]\Mijn documenten\Mijn foto's\Afbeeldingen
Wissen en Annuleren: Met Wissen wordt de originele instelling van het selectieframe hersteld (hele afbeelding) en met Annuleren wordt het bewerken van de snapshot afgesloten zonder dat nieuwe media worden gecreëerd.