Tehosteista
Muiden projektiresurssien tavoin myös tehosteet sijaitsevat Kirjastossa. Muiden Kirjaston resurssien tavoin myös tehosteiden järjestelyssä voi hyödyntää Kirjaston tavanomaisia järjestelyperusteita, kuten kokoelmia, arvosteluja ja tunnisteita.
Editori-paneelissa tekemäsi muokkaukset tallennetaan automaattisesti. Lisätietoja on kohdassa Asetukset.
Aikajanalla leikkeet, joihin on lisätty tehoste, on merkitty kirkkaan värisellä yläreunalla. Sekä tämä leiketehosteen osoitin että itse leike sisältävät hyödyllisiä sisältövalikkokäskyjä, joilla tehosteita voi hallita.
Leiketehosteen osoitin on leikkeen yläreunassa näkyvä värillinen raita, joka näkyy tehosteita käyttävissä leikkeissä.
* Tehosteen valitseminen ja käyttäminen
1 Napsauta Muokkaa-välilehdellä navigaatiopalkkia ja siirry Kirjasto-paneeliin, ja valitse Tehosteet .
2 Siirry haluamaasi luokkaan ja napsauta tehosteen esikatselukuvaa.
Voit esikatsella tehostetta Soitin-paneelissa.
3 Vedä haluamasi tehoste aikajanalla olevaan medialeikkeeseen.
Leikkeen yläpuolelle ilmestyy vaaleanpunainen viiva, joka osoittaa, että tehoste on käytössä.
4 Muokkaa tehosteen asetuksia napsauttamalla Editori-paneelia ja valitsemalla Tehoste. Säädä tehosteen asetuksia ja lisää avainruutuja, jos haluat vaihdella tehosteita. Voit milloin tahansa palauttaa alkuperäiset asetukset valitsemalla Oletus tehosteen Valitse esiasetus -pudotusluettelosta.
Jos tehosteen säätimet eivät ole näkyvissä (piilotettu), napsauta Editori-paneelissa tehosteen nimipalkkia tuodaksesi säädinalueen näkyviin.
Voit myös käyttää tehostetta aikajanalla valitulle leikkeelle valitsemalla Editori-paneeli > Tehoste, napsauttamalla yhtä numeroiduista luokista ja valitsemalla tehosteen näytettävästä esikatselukuvien palkista.
* Tehosteiden poistaminen
Napsauta aikajanalla olevaa leikettä, johon on käytetty tehosteita ja tee jokin seuraavista:
Poista yksi tehoste valitsemalla Tehoste > Poista ja valitse tehoste, jonka haluat poistaa.
Poista kaikki tehosteet valitsemalla Tehoste > Poista kaikki.