Levyvalikkojen lisääminen (vanha Tekijä-välilehti)
Kirjaston levyvalikkojen osasta löytyy kokoelma valikoita useisiin eri tilanteisiin ja runsas valikoima visuaalisia tyylejä. Jokainen valikko koostuu taustakuvasta, tekstiotsikosta ja navigaatiopainikkeiden ryhmästä, joka soveltuu valikon tarkoitukselle.
Lisää levyvalikko tuotantoosi valitsemalla Kirjastossa Levyvalikot-luokka ja vetämällä valikko Valikkoluetteloon. Voit muokata valikkopainikkeille määritettyjä toimintoja käyttämällä laadintatyökaluja, jotka ovat Soittimen yhteydessä aikajanalla. Kappalevelho tarjoaa automaattista apua. Voit muokata valikon ulkoasua (tai luoda sellaisen tyhjästä) käyttämällä Valikkoeditoria.
Valikkotyypit
Jokaisesta kirjaston valikkomallista on kaksi variaatiota: pää and monisivuinen.
Päävalikko: Useimmissa tuotannoissa ensimmäinen katsojan näkemä valikko on tätä tyyppiä. Päävalikot yleensä sisältävät painikkeet, joissa lukee oletustekstit Toista elokuva ja Kohtauksen valinta. Voit muuttaa näitä halutessasi. Vaikka voit itse määrittää, mihin painikkeiden linkit osoittavat, yleisösi kannalta on helpompaa, jos pitäydyt yleisissä käytänteissä. Esimerkiksi Toista elokuva -painike on tavallisesti määritetty aloittamaan toisto elokuvasi alusta ja Kohtauksen valinta tavallisesti vaihtaa alavalikkoon, josta löytyvät linkit elokuvasi kappaleisiin.
Monisivuinen valikko: Kohtauksen valinta -valikossa on usein enemmän kappalepainikkeita kuin yhdelle ruudulle mahtuu kerralla. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Pinnacle Studio tukee monisivuisia valikoita, joissa on lisäpainikkeet valikoiden välistä navigointia varten. Näiden painikkeiden toiminta on sisäänrakennettu. Seuraava- ja edellinen-painikkeiden muodostaman parin ansiosta katsoja voi liikkua saman valikon eri sivujen välillä. Koti-painike luo siirtymän projektin ensimmäiseen valikkoon.
Vihje: Voit asettaa päävalikot vierekkäin niitä vastaavien monisivuisten valikoiden kanssa Kirjastossa napsauttamalla valikon vieressä olevaa harmaata aluetta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Järjestelyperuste > Nimi.
Valikkopainikkeet
Yhdellä sivulla näkyvien kappalepainikkeiden määrä vaihtelee valikosta toiseen, joten yksi peruste valikkoa valitessasi on se, kuinka monta leikettä tahdot sen käsittelevän. Jos haluat eri määrän painikkeita tietylle valikolle, voit lisätä tai poistaa painikkeita Valikkoeditorissa, joka aukeaa, kun Muokkaa-painiketta napsautetaan Soittimessa. Katso lisätietoja kohdasta
Valikkoeditori (vanha Tekijä-välilehti).
Valikoissa, joissa on vain harvoja painikkeita, on enemmän tilaa tekstille. Valikoissa, joissa on paljon painikkeita, on tilaa korkeintaan tekstilyhenteille, jos niillekään. Tekstin tarve riippuu tekotavastasi ja elokuvasi sisällöstä: haluatko nimetä painikkeesi, ja haluatko nimetä ne yksinkertaisesti (”Kappale 1”) vai kuvailevasti (”Kakun leikkaus”).
Linkittämättömät valikot ja painikkeet
Ainoastaan Valikkoluettelon ensimmäinen valikko on automaattisesti käyttäjän saatavilla (ja sittenkin ainoastaan silloin, kun aikajanalla on jotakin sisältöä, joka toimii aloittavana kappaleena). Myöhemmin lisätyt valikot eivät muutu osaksi tuotantosi valikointijärjestelmää ennen kuin linkität ne ensimmäiseen valikkoon. Linkki voi olla epäsuora, jolloin siihen sisältyy yksi tai useampia välivalikoita, mutta ennen kuin se on olemassa, valikko on saavuttamaton saari. Tällainen valikko on merkitty symbolilla
Valikkoluettelon kuvakkeen esikatselukuvan oikeassa alakulmassa.
Erillinen ilmoitus annetaan myös Soittimessa valikon painikkeille, joita ei ole vielä linkitetty aikajanan sijaintiin (kappaleeseen) tai toiseen valikkoon. Linkitetty painike näyttää, mihin kappaleeseen (esim. C1) tai mihin valikkoon (esim. M1) se liittyy. Painikkeessa, jota ei ole linkitetty, näkyy sen sijaan kysymysmerkkikuvake. (Jos painikkeiden ilmaisimet eivät ole näkyvissä, napsauta Näytä/Piilota kappalenumerot -valintaruutua Soittimen alapuolella.)