Tuonti analogisista lähteistä
Tallentaaksesi analogista videota (esim. VHS tai Hi8) tarvitset muuntimen, jonka voit liittää tietokoneeseesi ja jossa on vaaditut video- ja audioliitännät. Sama pätee tallennettaessa analogisista äänilähteistä, kuten ääninauhurista. Tällä hetkellä tuettuja laitteita ovat Pinnaclen ja Dazzlen tuotteet kuten USB 500/510, USB 700/710-USB ja DVC 100 sekä DirectShow-teknologiaan perustuvat web-kamerat.
Ennen tuontiprosessin aloittamista analogisesta lähteestä, kytke laite päälle ja valitse se nimeltä avattavasta Lähde-valikosta, joka sijaitsee esikatselualueen yläpuolella. Valitse myös soveltuva sisääntulo (esim. ”Videokomposiitti” tai ”Video S-Video”). Jos haluat mukauttaa sisään tulevaa analogista signaalia ennen digitalisointia, napsauta lisää-painiketta , joka sijaitsee avattavan Lähde-valikon vieressä. Tämä avaa Sisääntulotasot-ikkunan käyttöön. (Katso Äänen ja videon tason säätäminen.)
Ennen kaappauksen aloittamista varmista, että kohdekansiosi, pakkauksen esiasetukset ja asetukset muissa paneeleissa ovat haluamallasi tavalla. (Katso Tuontilähteet.)
* Analogisesta lähteestä tuonti:
1 Varmista, että tulolaite on yhdistetty (esim. ”Video S-Video”).
2 Aloita toisto laitteessa juuri ennen kohtaa, josta haluat kaappaamisen alkavan.
Videon ja äänen esikatselun pitäisi nyt olla aktiivisena. (Jos ei, tarkista johdot ja muuntimen asennus.)
3 Aloita tallentaminen napsauttamalla Aloita kaappaus -painiketta.
Painike muuttuu nyt Lopeta kaappaus -painikkeeksi.
4 Napsauta haluamasi osuuden lopussa painiketta uudestaan. Kaapattu materiaali tallennetaan Kirjastoon.
5 Pysäytä toisto lähdelaitteesta.
* Kaappaaminen tiettyyn kestoon:
1 Varmista, että oikea sisääntulo on yhdistetty (esim. ”Video S-Video”).
2 Syötä haluttu kaappauskesto Keston aikalaskurin säätimestä videon esikatselun alta.
3 Aloita toisto laitteessa juuri ennen kohtaa, josta haluat kaappaamisen alkavan.
Videon ja äänen esikatselun pitäisi nyt olla aktiivisena. (Jos ei, tarkista johdot ja muuntimen asennus.)
4 Aloita tallentaminen napsauttamalla Aloita kaappaus -painiketta.
Painike muuttuu Lopeta kaappaus -painikkeeksi.
5 Kaappaustoiminto pysähtyy automaattisesti, kun haluttu kesto on kaapattu. Voit myös pysäyttää kaappauksen manuaalisesti napsauttamalla Pysäytä kaappaus -painiketta.