Tuontilähteet
Tuotavan materiaalin varsinainen valinta tapahtuu Tuojan pääalueella. Jokainen tuontilähde käyttää pääaluetta hieman eri tavoin.
Valokuvat, musiikki ja videomateriaalit tai projektit, jonka haluat tuoda, voivat sijaita erilaisia tekniikoita hyödyntävissä laitetyypeissä. Tuettuihin tuontilähteisiin sisältyvät seuraavat
Kaiken tyyppisille tiedostopohjaisille tallennusvälineille kuten kiintolevyille, muistikorteille ja USB-tikuille tallennetut tiedot (ks. Tuo tiedostosta). Napsauttamalla Oma tietokone -välilehteä voit valita yksittäisiä tiedostoja tuotavaksi tietokoneeseesi liitetyistä asemista.
Napsauttamalla kohtaa Etsi kohteita voit tuoda tietyn tyyppiset tiedostot yhden tai useamman hakemiston joukosta.
DV- ja HDV-videokamerat, jotka käyttävät IEEE-1394-liitäntää. Katso Tuonti DV- tai HDV-kamerasta (videon kaappaus). Laitteet luetellaan Tuo-sivulla niiden nimen mukaan (esim. ”DV-laite”). Valitse asiaankuuluva laite.
Analogiset videokamerat ja -tallentimet (Ks. Tuonti analogisista lähteistä). Järjestelmäsi jokainen analoginen kaappauslaite on lueteltu nimen mukaan (esim. ”Pinnacle Systems 710-USB”).
DVD- ja Blu-ray-levyt. Katso Tuonti DVD- tai Blu-ray-levyltä.
Digitaaliset kamerat. Katso Tuonti digikameroilta.
Jotkin lähteet valitaan laitteiden alivalikosta, joka tulee näkyviin, kun napsautat pääasiallisen lähteen merkintää.
* Yhden kehyksen tuonti
Studiossa on kaksi erityistä tilaa, joissa voidaan tuoda yksittäisiä kehyksiä elävän kuvan sijaan. Nämä tilat ovat seuraavat:
Pysäytä liike: Luo liikkuvaa kuvaa tuomalla yksi kehys kerrallaan elävän videon lähteestä. Katso Pysäytä liike.
Kuvakaappaus: Tuo yksittäisiä kuvia nauhalta tai elävän videon lähteestä kuten web-kamerasta. Katso Kuvakaappaus.
* Äänen ja videon tason säätäminen
Voit käyttää säätimiä valitsemalla lähteen ja napsauttamalla lähteen nimen vieressä olevaa enemmän-painiketta . Tämä avaa Sisääntulotasot-ikkunan.
Sisääntulotasot -ikkunan avulla voit säätää useita videon ja äänen parametreja. Värisävyn liukusäädintä (neljäs vasemmalta) ei käytetä PAL-lähteissä.
Vaikka voit muokata näitä tasoja tekemällä tarvittavat korjaukset Muokkaa-välilehdellä, niiden kunnollinen säätäminen jo ennen kaappausta vähentää huolta värikorjauksista myöhemmin.
Ääniasetusten kunnollinen määritteleminen kaappauksen yhteydessä helpottaa yhtenäisen äänenvoimakkuuden ja -laadun tason saavuttamista.
Tietyt kaappauslaitteet voivat tarjota vähemmän valintamahdollisuuksia kuin tässä on esitelty. Esimerkiksi kanavatasapainon säädin ei tule näkyviin käyttäessäsi laitteistoa, joka ei tue stereoäänen kaappausta.
Video: Valitse videotyyppi, jota aiot digitoida, napsauttamalla oikeaa lähdepainiketta (Komposiitti tai S-Video). Näkyviin tulevat viisi liukusäädintä mahdollistavat kirkkauden (videon särönsäätely), kontrastin (synkimmän ja kirkkaimman sävyn suhde), terävyyden, värikylläisyyden ja värisävyjen säätelyn tuotavassa videossa.
Värisävyjen liukusäädin voi olla hyödyllinen ei-toivottujen värisiirtymisten korjaamiseksi NTSC-materiaalissa; kyseinen liukusäädin ei ole käytettävissä, kun kaappaus tapahtuu PAL-lähteestä.
Värikylläisyys-liukusäädin säätelee ”värikylläisyyttä” eli värin määrää kuvassa. (Kuvassa, jossa ei ole lainkaan värikylläisyyttä on vain mustia, valkoisia ja harmaita sävyjä.)
Ääni: Paneelin oikeassa reunassa olevat liukusäätimet mahdollistavat tuotavan äänen sisääntulotason ja stereoäänen tasapainon säätelemisen.
* Tuontikansioiden ja alikansioiden käyttäminen
Ellet määritä toisin, Tuonti käyttää ennalta määritettyjä standardikansioita videolle, musiikille ja kuville Windowsin käyttäjätilisi sisällä ja oletuskansiota Pinnacle Studio -projekteille.
Jokaiselle kohdetyypille valitsemasi kansiot, olivatpa ne oletusarvoisia tai muokattuja kansioita, toimivat perussijainteina tuomillesi tiedostoille. Voit hallita tiedostopohjaisia aineistoja tehokkaasti joko valitsemalla alikansiolle muokatun nimen tai käyttämällä menetelmää, jossa sille annetaan nimi automaattisesti senhetkisen päivämäärän tai tuodun materiaalin luontipäivämäärän mukaan.
Jos esimerkiksi asetat pääasialliseksi videokansioksesi ”c:\vid” ja alikansioiden nimeämisasetuksiin ”Kuluva kuukausi”, jokainen tuomasi video siirretään kansioon, jolle annetaan nimi kuten ”c:\vid\2017-10”.
Täyttöasteen ilmaisin: Tämä palkki näyttää, kuinka paljon vapaata tilaa muistivälineessä on jäljellä kullekin tuonnin kohteelle. Ensimmäinen osa palkista näyttää, kuinka paljon tilaa on jo käytössä. Värillinen osa näyttää, kuinka paljon tilaa sillä hetkellä valitut tuomista odottavat mediatiedostot vaativat.
Huomaa: Jos kohdelaite täyttyy 98-prosenttisesti tuomisen aikana, toimenpide pysähtyy tässä vaiheessa.
* Tuontikansion ja alikansion valitseminen
1 Napsauta Tuo-välilehden Tallenna kohteeseen -alueella kansion kuvaketta, joka sijaitsee Tallenna kohteeseen -kentän vieressä.
2 Siirry Valitse kansio -ikkunassa haluamaasi kansioon ja napsauta OK.
3 Valitse Alikansio-kentässä yksi seuraavista vaihtoehdoista:
Ei alikansiota: Jos valitset tämän vaihtoehdon, tuomiasi tiedostoja säilytetään peruskansiossa.
Muokattu: Jos valitset tämän vaihtoehdon, muokkausruutu ilmestyy. Anna alikansiolle nimi; valitsemasi kohdetyypin tiedosto tai tiedostot tuodaan tähän kansioon kyseisellä tuontikerralla.
Tänään: Tuomasi tiedostot siirretään senhetkisen päivämäärän mukaan nimettyyn alikansioon (muodossa ”25.10.2017”).
Luontipäivä: Jokainen tuotu tiedosto tallennetaan kohteen luontipäivän mukaan nimettyyn kansioon, jonka nimi on samassa muodossa kuin yllä. Kun useita kohdetiedostoja tuodaan osana samaa tuontiprosessia, se voi edellyttää lukuisten alikansioiden luomista tai päivittämistä.
Kuluva kuukausi: Tämä on sama kuin Tänään-vaihtoehto, mutta ilman päivämerkintää, esim. ”2017-10”.
Huomaa: Jos haluat palauttaa kansiosi ja alikansion oletusasetukset, napsauta Palauta oletusasetukset -painiketta.