Vie tiedostoon (Formaatti tai Laajennus)
Valitse se formaatti, joka parhaiten vastaa yleisösi tarpeita ja heidän katselulaitteidensa ominaisuuksia.
Tuotetun tiedoston koko riippuu sekä tiedostotyypistä että formaatille asetetuista pakkausparametreista. Tiedostoja voidaan helposti pienentää muuttamalla pakkausasetuksia, mutta voimakas pakkaaminen huonontaa laatua.
Useimpien formaattien yksityiskohtaisia asetuksia voidaan säätää valitsemalla Muokattu-esiasetus ja napsauttamalla Lisäasetukset-painiketta. Muut esiasetukset lataavat tyypillisiin tilanteisiin suunnitellut asetukset.
Jos viet stereoskooppista 3D-projektia, avautuvasta S3D-valikosta voidaan valita useita erilaisia 3D-formaatteja tai projektin vieminen 2D-muodossa.
Kun tallennus on valmis, Viejä tarjoaa pikakuvakkeet Windows Media Playerin ja Quicktime Playerin avaamiseen. Napsauttaalla valitsemasi soittimen kuvaketta voit katsella tallennettua tiedostoa heti sen luonnin jälkeen.
Alla on luettelo joistakin formaateista.
* 3GP
Pinnacle Studio pystyy luomaan elokuvia tässä laajasti käytetyssä tiedostoformaatissa joko MPEG-4- tai H.263-videonpakkaustekniikoita ja AMR-äänenpakkaustekniikkaa käyttäen. Tämä formaatti soveltuu matkapuhelimiin, koska niiden prosessointi- ja varastointikyky on melko vaatimaton.
Tämän tiedostotyypin esiasetuksissa on kummallekin formaatille kaksi kehyskokoa. Valitse Pieni (176 x 144) tai Hyvin pieni (128 x 96).
* Vain ääni
Joskus elokuvan ääniraita toimii yksin ilman kuvaakin. Live-esiintymiset, haastattelut ja puheet ovat esimerkkejä tilanteista, joissa vain äänen sisältävä versio saattaa olla sopivampi vaihtoehto.
Pinnacle Studiolla voit tallentaa ääniraidan wav- (PCM), mp3- tai mp2-formaatissa.
Napsauta parhaiten tarpeitasi vastaavaa esiasetusta tai valitse Muokattu ja napsauta sitten Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset-paneelin.
* Siirtovirta (MTS)
Siirtovirta (MTS) voi sisältää videokuvaa MPEG-2- tai H.264/AVC-pakkausmuodossa. Sitä voidaan käyttää HD-toistossa AVCHD-pohjaisessa videokamerassa, AVCHD-levyllä tai Blu-ray-levyllä.
Napsauta parhaiten tarpeitasi vastaavaa esiasetusta tai valitse Muokattu ja napsauta sitten Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset-paneelin.
* AVI
Vaikka digitaalisen videon AVI-tiedostotyyppi itsessään on laajalti tuettu, AVI-tiedoston video- ja äänitietojen koodauksen ja koodauksen purkamisen suorittaa erillinen koodekkiohjelma.
Studio sisältää DV- ja MJPEG-koodekit. Jos haluat tallentaa elokuvasi AVI-tiedostona jossakin muussa formaatissa, voit käyttää mitä tahansa tietokoneellesi asennettua DirectShow-yhteensopivaa koodekkia – sillä ehdolla, että sama koodekki on asennettu myös sille tietokoneelle, jolla elokuvaasi tullaan katselemaan.
Napsauta parhaiten tarpeitasi vastaavaa esiasetusta tai valitse Muokattu ja napsauta sitten Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset-paneelin.
* DivX
Tämä MPEG-4-videonpakkausteknologiaan perustuva tiedostoformaatti on suosittu Internetissä levitettävien videotiedostojen tyyppi. Sitä tukee myös valikoima DivX-yhteensopivia laitteita DVD-soittimista kannettaviin ja kädessä pidettäviin laitteisiin.
Napsauta parhaiten tarpeitasi vastaavaa esiasetusta tai valitse Muokattu ja napsauta sitten Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset-paneelin.
* DivX Plus HD
Tämä H264-videonpakkausteknologiaan perustuva tiedostoformaatti on suosittu internetissä levitettävien HD-videotiedostojen tyyppi.
Napsauta tarpeitasi vastaavaa laadun esiasetusta tai valitse Muokattu ja napsauta sitten Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset-paneelin.
* Flash Video
Studio tukee tallennusta Flash Video (flv) -formaatin versioon 7. Käytännössä kaikki nykyiset verkkoselaimet pystyvät toistamaan tätä suosittua formaattia, joka on laajasti käytössä sosiaalisessa mediassa ja uutissivustoilla.
Napsauta tarpeitasi vastaavaa laadun esiasetusta tai valitse Muokattu ja napsauta sitten Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset-paneelin.
* Kuva
Videoprojektin yksittäinen ruutu voidaan viedä kuvana, JPG- tiedostona, TIF-tiedostona tai muokatussa muodossa. Jos valitset Muokattu-vaihtoehdon, avaa Lisäasetukset-paneeli napsauttamalla Lisäasetukset -painiketta.
Voit myös valita GIF-kohdan luodaksesi animoidun GIF-tiedoston. Lisätietoja on kohdassa Vie animoituun GIF-tiedostoon.
* Kuvajärjestys
Videoprojektin osa voidaan viedä kuvasarjana yksi kuva kehystä kohden. Valitun videon tulee olla vähintään sekunnin pituinen. Jokainen videosekunti koostuu 25–60 kuvasta määritetyn kuvan päivitysnopeuden mukaan.
Kuvat voivat olla TIF-, JPG-, TGA- tai BMP-muodossa ja eri kokoisia. Jos projektisi on stereoskooppisessa 3D-muodossa, sinulle tarjotaan S3D-tallennusmuotoja.
* QuickTime Movie (MOV)
Tämä on QuickTime-tiedostomuoto. Se on sovelias erityisesti QuickTime-soitinta käytettäessä.
Esiasetuksissa on mahdollista valita eri vaihtoehtoja koolle ja koodaukselle.
* MPEG
MPEG-1 on alkuperäinen MPEG-tiedostomuoto. MPEG-1-videopakkausta käytetään usein VideoCD-levyissä, mutta muissa yhteyksissä uudemmat tyypit ovat syrjäyttäneet sen.
MPEG-2 on MPEG-1-formaatin seuraaja. Kaikki Windows 95 -käyttöjärjestelmää ja sitä uudempia käyttävät tietokoneet tukevat MPEG-1-tiedostotyyppiä. MPEG-2- ja MPEG-4-tiedostoja sen sijaan voi toistaa vain tietokoneissa, joihin on asennettu sopiva purkuohjelmisto. Useat MPEG-2-esiasetukset tukevat HD (teräväpiirto) -toistolaitteita.
MPEG-4 on kolmas MPEG-perheen jäsen. Se on kuvanlaadultaan samankaltainen MPEG-2:n kanssa, mutta tarjoaa paremman pakkaussuhteen. Se sopii erityisesti Internet-käyttöön. Kaksi MPEG-4-esiasetusta (QCIF ja QSIF) luovat matkapuhelimiin sopivaa ”neljännesruudun” videota; kaksi muuta (CIF ja SIF) luovat ”täyden ruudun” videota, joka sopii esimerkiksi käsimikroihin.
Muokatut esiasetukset: Kaikissa MPEG-muodoissa Muokattu antaa sinun määrittää elokuvan tallennuksen yksityiskohtaisesti napsauttamalla Lisäasetukset-painiketta, joka avaa Lisäasetukset- paneelin.
* Real Media
Real Media -elokuvatiedostot on suunniteltu internetissä toistettaviksi. Real Media -elokuvia voi katsoa ympäri maailman kuka tahansa, jolla on RealNetworks® RealPlayer -ohjelma. Ohjelman voi ladata ilmaiseksi osoitteesta www.real.com.
Napsauttamalla Lisäasetukset-painiketta voit määrittää tulostuksen Lisäasetukset-paneelissa.
* Windows Media
Myös Windows Media -tiedostotyyppi on suunniteltu internetissä toistettavaksi. Tiedostoja voidaan katsella millä tahansa tietokoneella, johon on asennettu Microsoftin ilmainen Windows Media Player -ohjelma.
Napsauttamalla Lisäasetukset-painiketta voit määrittää tulostuksen Lisäasetukset-paneelissa.