Muoto-maskit
Voit piirtää muodon maskin esikatseluikkunaan useilla työkaluilla:
Valintatyökalu: Voit toimia yhdessä valitun muodon kanssa Maskin esikatselualueella (koko, sijainti, kierto).
Suorakulmio-työkalu: Voit piirtää suorakaiteita ja neliöitä.
Ympyrä-työkalu: Voit piirtää pyöreitä muotoja.
Kynä-työkalu: Voit piirtää suljetun muodon asettamalla solmut, jotka on kytketty suorilla viivoilla.
Vapaapiirto-työkalu: Voit luoda maskin piirtämällä ääriviivan vapaalla kädellä.
Sivellin-työkalu: Voit lisätä vapaalla kädellä siveltimenvetoja. Säädä siveltimen Säde siveltimen koon muuttamiseksi. Voit tunnistaa reunat automaattisesti merkitsemällä Älykäs reuna -valintaruudun ja kasvattamalla tai pienentämällä maskiin sisällytettävien väreiltään samankaltaisten kuvapisteiden aluetta säätämällä Toleranssi-arvoa.
Taikasauva-työkalu: Voit valita kaikki tietyn väriset alueet napsauttamalla haluamaasi näytealuetta esikatseluikkunassa. Voit tunnistaa värin sijasta muita arvoja valitsemalla haluamasi vaihtoehdon Tila-valikosta. Lisätietoja on kohdassa Taikasauva-tilat. Kasvata tai pienennä maskiin sisällytettävien väreiltään samankaltaisten kuvapisteiden aluetta säätämällä Toleranssi-arvoa. Jos haluat valita vain alkuperäisiin näytealueisiin liittyvät kuvapisteet, merkitse Viereiset-valintaruutu. Pidä Ctrl-näppäin painettuna ja lisää uusi näytealue napsauttamalla. Pidä Shift-näppäin painettuna ja poista näytealue maskivalinnasta napsauttamalla.
Pyyhekumi-työkalu: Voit kumittaa siveltimenvetoja, jotka olet lisännyt Sivellin-työkalulla.
Teksti-työkalu: Voit luoda tekstipohjaisen maskin.
Tuonti: Voit tuoda mediatiedoston käytettäväksi maskina.
Kohde-työkalu: Voit luoda maskin suosittujen muotojen perusteella (nuolet, puhekuplat...).
Kasvot-työkalu: Tunnistaa kasvojen alueen automaattisesti, kun napsautat kasvoja valokuva- tai videokehyksessä.
Taikasauva-tilat
Taikasauva-työkalulle ovat käytettävissä seuraavat tilat:
Ei mitään — valitsee kaikki kuvapisteet
RGB-arvo — valitsee kuvapisteet, jotka vastaavat napsauttamasi kuvapisteen punaisen, vihreän ja sinisen arvoja
Väri — valitsee kuvapisteet, jotka vastaavat napsauttamasi kuvapisteen varjostuksen vaihteluja
Kirkkaus — valitsee kuvapisteet, jotka vastaavat napsauttamasi kuvapisteen havaittavaa vaaleusarvoa
Havaittava — valitsee kuvapisteet, jotka vastaavat napsauttamasi kuvapisteen havaittavaa varjostuksen vaihtelua ja vaaleutta
Perinteinen — valitsee kuvapisteet, jotka vastaavat punaisen, vihreän ja sinisen arvoja, suosien vaaleuden vaihteluja. Tätä vastaavuustilaa käytettäessä valinta on siten RGB-arvo-vastaavuustilaa rajoitetumpi.
Kaikki läpinäkymättömät — valitsee kaikki kuvapisteet, jotka eivät ole täysin näkymättömiä (eli niiden läpikuultavuusarvo on vähintään 1). Tämän vaihtoehdon valitseminen kytkee Toleranssi-asetuksen pois käytöstä.
Läpikuultavuus — valitsee kuvapisteet, jotka vastaavat napsauttamasi kuvapisteen läpikuultavuusarvoa.
Maskin ryhmät ja muotovuorovaikutus
Voit käyttää yhtä tai useampaa muototyökalua maskin luomisessa. Aina kun käytät muototyökalua, se lisää uuden muodon nykyiseen ryhmään. Sivellin ja Pyyhekumi ovat poikkeus (kaikki siveltimenvedot lisätään samaan muotoon, kunnes vaihdat toiseen muototyökaluun).
Ryhmään sisältyvät muodot voivat olla vuorovaikutuksessa kolmella eri tavalla valitusta Yhdistä-asetuksesta riippuen:
Yhdistä: Päällekkäiset muodot ovat additiivisia (lisää maskin pinta-alaa).
Vähennä: Päällekkäiset muodot ovat subtraktiivisia (vähentää maskin pinta-alaa).
Päällekkäisyys: Maski sisältää vain alueet, joilla muodot ovat päällekkäin.
Voit lisätä uuden ryhmän maskin elementtien järjestämiseen.
Maskin muoto-ominaisuuksien muokkaaminen
Voit muokata maskin luomiseen käytettyjä muotoja säätämällä Sijaintia (X, Y), Kokoa (X, Y) tai Kiertoa (arvo asteina). Avainkehyksiä voidaan käyttää koko videon muotojen ominaisuuksien säätämiseen dynaamisten maskien luomiseksi.
Maski ja matta
Pinnacle Studion Muoto-maskien avulla voit lisätä eri toimintoja tai suodattimia Maskiin (valittu alue, jossa on rubiininvärinen peittokuva) ja Mattaan ("valitsematon" alue).