Kuvakaappaus
Tuo-välilehden Kuvakaappaus-toiminnon tarkoitus on taltioida yksittäisiä kehyksiä (pysäytyskuvia) järjestelmään kytketyiltä kameroilta tai laitteilta. Valmistele varmistamalla, että lähdelaite on päällä ja napsauta sitten Tuo-välilehdellä kohtaa Kuvakaappaus ja valitse laite avattavasta Lähde-valikosta, joka sijaitsee esikatselualueen yläpuolella.
Ennen kaappauksen aloittamista varmista, että kohdekansio ja tiedostonimet on määritetty haluamallasi tavalla muissa paneeleissa. Lisätietoja on kohdassa Tuontilähteet. Käynnistä nyt kamerasi tai pyöritä nauhaasi ja ala seurata sulautettua esikatseluikkunaa Tuonnin keskiosassa. Napsauttamalla koko ruutu -painiketta siirtymispalkin oikeanpuoleisessa päässä voit esikatsella koko näytön ruudulla.
Kun haluat kaapata kuvan sen tullessa vastaan, napsauta Kaappaa ruutu -painiketta.
Kaapatun kehyksen esikatselukuva lisätään ikkunan alaosassa olevaan Kuvatasoon.
Kuvien kaappaaminen Tuonnissa. Esikatsellessasi elävää tai nauhoitettua videota ikkunan keskiosassa voit kaapata kuvia käyttämällä Kaappaa ruutu -painiketta. Kaapatut kuvat siirretään ikkunan alaosassa olevaan kuvatasoon, josta ne siirretään Kirjastoon, kun napsautat Tuo kaapatut kehykset -painiketta.
Kaappaa niin monta ylimääräistä kehystä kuin on tarpeen. Tuonti lisää jokaisen vuorollaan kuvatasossa kasvavaan kokoelmaan. Kaappaamisen aikana voit vaihtaa nauhaa, tähdätä kamerasi uudestaan jne. Lähdevideota ei tarvitse pysäyttää, kunhan signaali on olemassa napsauttaessasi Kaappaa ruutu -painiketta.
* Kuvatason käyttäminen
Voit esikatsella kaapattua kehystä tuontiprosessin vielä jatkuessa napsauttamalla minkä tahansa paitsi viimeisimmän siepatun kehyksen esikatselukuvaa Kuvatasolla. Tämä vaihtaa esikatselunäkymän videolähteestä kaapattuun tiedostoon ja aktivoi Tiedosto-valitsimen. Voit aktivoida valitsimen suoraan napsauttamalla sitä.
Napsauttamalla mitä tahansa esikatselukuvaa kuvatasossa voit esikatsella jo kaapattuja kuvia.
Poista kaapattu kehys valitsemalla se kuvatasossa ja napsauttamalla roskakorin kuvaa, joka näkyy esikatselukuvan oikeassa yläkulmassa.
Vaihda takaisin videokuvan esikatselutilaan katseltuasi kuvia kuvatasossa napsauttamalla Live-valitsinta esikatselunäkymän alapuolella.
* Kehysten tuominen
Kun olet kaapannut kaikki haluamasi kehykset videolähteestä, napsauta Tuo kaapatut kehykset-painiketta. Tuonti lisää siepatut kuvat Kirjaston valokuvaosioon.