Kirjastoaineistojen hallinta
Mediatiedostot ja muut aineistot päätyvät Kirjastoon useilla tavoilla. Esimerkiksi sisältö, joka on tarjottu Pinnacle Studion mukana, kuten mallit, siirtymät ja tehosteet, lisätään Kirjastoon kun asennat sovelluksen.
Jos otat käyttöön Tarkkailukansiot, Kirjasto löytää automaattisesti joitakin aineistoja järjestelmästäsi skannaamalla säännöllisesti Windowsin normaaleita mediasijainteja. Voit lisätä omia tarkkailukansioita (katso alta), jolloin myös niitä päivitetään automaattisesti.
Voit myös tuoda medioita manuaalisesti usealla tavalla.
Tarkkailukansiot
Ottamalla Tarkkailukansiot käyttöön voit tarkkailla tietokoneellasi olevia kansioita. Jos lisäät mediatiedostoja, kuten videoleikkeitä tarkkailukansioon tai johonkin sen alakansioista, kyseisistä tiedostoista tulee automaattisesti osa aineistopuun Mediakirjasto-haaraa. Päivittäminen tapahtuu aina kun sovellus käynnistetään ja sovelluksen ollessa käynnissä.
Tarkkailukansioiden asetukset määritetään Pinnacle Studio -ohjauspaneelin Tarkkailukansiot-sivun kautta. Voit määritellä jokaiselle lisäämällesi kansiolle tarkkailtavaksi joko yhden tuetun mediatyypin tai kaikki niistä. Katso lisätietoja kohdasta Asetukset ja valinnat.
Tuonti
Jos on tarpeen tuoda suuria määriä tai erilaista mediaa tai jos tuot sisältöä analogiselta medialta kuten VHS-nauhalta, avaa Tuonti napsauttamalla sovellusikkunan yläreunassa olevaa Tuo-painiketta. Katso täydelliset tiedot kohdasta Tuoja.
Pikatuonti: Kirjaston vasemmassa yläkulmassa oleva Pikatuonti-painike avaa Windowsin tiedostovalintaikkunan, joka mahdollistaa tiedostojen nopean tuomisen kiintolevyltä tai muusta paikallisesta tallennuspaikasta. Määritellyille tiedostoille luodaan niiden medialuokkia vastaavat uudet kansiot (valokuvat, video, ääni ja projektit). Lisäksi tuodut kohteet lisätään Viimeisin lisäys -kokoelmaan.
Suora tuonti vedä ja pudota -toiminnalla: Voit valita ja tuoda kohteita Selaimeen helposti käyttämällä Windowsin Resurssienhallinnan tai työpöydän vedä-ja- pudota-toimintoa. Uudet kohteet näytetään välittömästi 'Viimeisin lisäys' -kokoelmassa, joka luodaan tarvittaessa.
Suora tuonti Kirjastosta
Kirjasto-paneelissa olevat valokuvat, videot, äänitiedostot tai projektit voidaan viedä sellaisinaan alla kuvattuja kontekstivalikon komentoja käyttämällä joko pilvipohjaiseen tallennuspalveluun tai levylle. Jos haluat käyttää muita vientivaihtoehtoja, valitse kontekstivalikosta Vie. Katso täydelliset tiedot kohdasta Viejä.
Jos haluat tallentaa Kirjaston aineiston levylle, valitse kontekstivalikosta Polta levyn kopiotiedosto. Voit polttaa joko tiedoston tai levyn näköistiedoston, jos sellainen on tehty. Jos valitset useita aineistoja ja sen jälkeen Polta levyn kopiotiedosto, kaikki valitut aineistot näkyvät Polta tiedostot levylle -valintaikkunassa. Voit lisätä aineistoja napsauttamalla Tiedosto-kuvaketta ja etsimällä sen jälkeen haluamasi tiedostot. Voit myös poistaa tiedostoja luettelosta ennen polttamista.
Kohteiden poistaminen Kirjastosta
Voit poistaa kohteen tai useamman kohteen sisältävän valinnan Kirjastosta valitsemalla kontekstivalikosta Poista valitut tai painamalla Delete-näppäintä. Valintaikkuna pyytää vahvistamaan Kirjaston tietokannasta poistettavat mediatiedostot. Tällä ei oletusarvoisesti ole vaikutusta itse tiedostoihin, mutta Poista kirjastosta ja järjestelmästä -vaihtoehdon avulla voit myös halutessasi poistaa tiedostot. Ole varovainen, sillä tämä komento vaikuttaa kaikkiin kirjaston aineistoihin, mukaan lukien valittuna olevat Pinnacle Studio -projektit.
Kun kaikki kansion tiedostot on poistettu, Kirjasto myös piilottaa kansion.